Sikeresebbek a gyerekek, ha nem hajtják szét őket

2018. december 24. hétfő - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Az amerikai Seattle városában kerek egy órával később kezdődik az iskola. A változtatás bevált: pihentebbek, így sikeresebbek a gyerekek.

Egyfajta kis forradalom volt, amikor jó két éve a város középiskoláiban és az általános iskolák többségében bevezették, hogy nem 7 óra 50-kor, hanem 8 óra 55-kor kezdődik a tanítás. Meg kellett győzni a változtatás előnyeiről, a szülőket, átállítani az iskolabuszok menetrendjét, nemkülönben a zeneiskolák és sportegyesületek rendjét- mindezt a reményben, hogy a gyerekek mind az iskolában, mind azután éberebbek, fittebbek lesznek.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A kísérlet, amint most tudományos vizsgálatok is megállapították, kifizetődött. A fiatalok nem másra, hanem alvásra használják az így nyert időt – átlag 34 perccel többet alszanak.

Családbarát ösztöndíjprogram indul
Jövő tavasztól új ösztöndíjprogramot indít a Design Terminal kismamák, kisgyermekes anyukák és női vállalkozók részére.

Míg a korábbi rendben a gyerekek átlagosan csak 6 óra 50 percet aludtak naponta, ez most 7 óra 24 percre emelkedett és ennek következtében mérhetően éberebbek, fogékonyabbak. A kérdés szakértői szerint mindenesetre ezeknél a korosztályoknál 8-10 óra alvás volna a legjobb.

(Forrás: Der Spiegel)