Családbarát ösztöndíjprogram indul

2018. november 30. péntek - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

Jövő tavasztól új ösztöndíjprogramot indít a Design Terminal kismamák, kisgyermekes anyukák és női vállalkozók részére. A kezdeményezés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

A Design Terminal kiemelt feladatának tartja a nők, a kismamák és a kisgyermekes anyukák szerepének erősítését a vállalkozói szférában, összhangban a „Családok éve” programsorozat célkitűzéseivel. Az ösztöndíjprogram hozzájárul a vállalkozói lét és szemlélet erősítéséhez, de segíti a kismamák és kisgyermekes anyukák munkaerőpiacra történő visszatérését is.családi ösztöndíj

A programban résztvevő vállalkozások 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztésen vehetnek részt, melyhez havi rendszerességű ösztöndíj társul a program ideje alatt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek.

Az ösztöndíjprogram kapcsán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Design Terminal ,,Családi értékek – otthon és a munkában” c. nyitóeseményén elmondta:

Mindent a gyerekért, de kérdés, hogy miből
A magyarok 85 százalékának egyik legfontosabb célja, hogy jó anyagi feltételetekkel indítsa gyermekét az életbe, mégis csak 20 százalék gyűjt pénzt erre a célra – derült ki az OTP Öngondoskodási Index idei adataiból. A közép- és felsőoktatás költségeinek fedezésén túl a barátokkal közös programokat és az aktuális divatnak megfelelő eszközök finanszírozását is feladatuknak érzik a szülők, még akkor is, ha ez számukra lemondással és külön erőfeszítéssel jár.

,,Azt szeretnénk, hogy Magyarország egy valóban családbarát ország legyen. Ehhez hozzátartozik, hogy minél jobb legyen itt gyermeket nevelni, a gyermeknevelés mellett munkát vállalni, édesanyaként is lehessen szakmai sikereket elérni. 2010 óta a legkülönbözőbb módon segítjük a gyermeket nevelő családokat. A bölcsődefejlesztéseknek, a GYED Extrának, a Munkahelyvédelmi Akciónak, vagy a Család és Karrierpontoknak köszönhetően ma már könnyebb a munkát a családi élettel összeegyeztetni, mint korábban. Ezzel együtt sok még a tennivaló. A Design Terminal ösztöndíjprogramja személyre szabott segítséget ad a női vállalkozóknak, így könnyítve meg a családi és munkahelyi feladatok párhuzamos, sikeres teljesítését. Ezért is tartom támogatásra érdemesnek.”

A Design Terminal Magyarország vezető innovációs ügynökségeként 2014 óta több mint 800 startup növekedését segítette az infrastrukturális háttér és ügyfelek biztosításával.