Nagyott “hibázott” a fideszes politikus, nem is lesz jelölt

2010. január 30. szombat - 09:48 / piac-profit.hu
  •    

Mádi László, a Fidesz lakásügyi szakpolitikusa egy csütörtöki konferencián arról beszélt, hogy a vagyonadót csak rövidtávon kell elfelejteni, a későbbiekben el kell  gondolkozni a bevezetésén. A Fidesz vezetése ezt nem tolerálta, pénteken döntött: Mádi nem indulhat képviselőként a választásokon. A képviselő 1988 óta tagja a pártnak.

"Az Alkotmánybíróság döntésével viszont a józan ész diadalmaskodott. Mádi László tegnap a Fidesz álláspontjával ellentétesen nyilatkozott, ezért nem szerepelhet a Fidesz listáján az országgyűlési választáson" – nyilatkozta Cser-Palkovics András, a Fidesz szóvivője, miután Mádi László, a Fidesz lakáspolitikusa csütörtökön a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete rendezvényén azt mondta, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető. Mádi László nem adott konkrét programot a Fidesz lakás- illetve adópolitikájára, de alapelvként rögzítette, hogy stratégia és partnerség szükséges a továbblépéshez.

Egyes lapértesülések szerint a Fidesz elnöksége rövid megbeszélés után – főként Kövér László választmányi elnök javaslatára – levette a képviselőt az április jelöltek listájáról.

Mádi önéletrajza itt található.