Lejtmenetben a Fidesz

2011. október 03. hétfő - 12:11 / piacesprofit.hu
  •    

Három százalékpontot veszített népszerűségéből a Fidesz-KDNP, az MSZP stagnál, a Jobbik és az LMP viszont látványosan erősödik az Ipsos legfrissebb felmérése szerint. 

 

Az Ipsos legfrissebb felmérése szerint alig egy hónap alatt vesztített népszerűségéből a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP. Míg a kormánykoalíció ez év augusztusában 51 százalékon állt a biztos pártválasztók körében, a legfrissebb felmérés adatai szerint egy hónappal később 47 százalékra csökkent a támogatottsága – számolt be a Népszabadság. A biztos pártválasztók csoportjában az MSZP támogatottsága gyakorlatilag nem változott (27%), minimális növekedés mutatható ki. Ugyanebben a kategóriában a Jobbik közel három százalékos növekedést tudhat magáénak (18%), és az LMP is két százalékkal sokasította támogatóit (7%).

Az összes választókorú között az Ipsos felmérése szerint a Fidesz-KDNP közel három százalékot esett vissza, a Jobbik viszont szinte egyáltalán nem növelte a bázist. Ugyanez mondható el ebben a szegmensben az MSZP-ről is: a szocialisták fél százalékot veszítettek az összes választókorú között. Az LMP viszont ebben a kategóriában is közel két százalékos javulást könyvelhetett el.

A kiábrándultságot mutatja az is, hogy mintegy három százalékkal (24 százalék) nőt azok száma, akik nem vennének részt egy most megrendezett szavazáson. Továbbra is sokan – közel 28 százalék – nem tud, vagy nem akar pártot választani, az ő arányuk egyébként kevesebb mint fél százalékkal csökkent egy hónap alatt.

A pártot választók kategóriában egyetlen kiugró eredmény látható: itt az LMP majd négy százalékot javított egy hónappal ezelőtti eredményéhez képest.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor