Győzött a csapatszellem

2013. április 26. péntek - 15:00 / piacesprofit.hu
  •    

A magyar-, európa-, világ- és olimpiai bajnokokból, de nem focistákból álló Olimpikonok, Élsportolók csapata minden eddiginél jobban akarta a sikert a vasárnapi TOP Kupán, az ELMŰ sportcsarnokban.

A többek között Sike András olimpiai bajnok birkózót, Kálnoki Kis Attila többszörös európa- és világbajnok öttusázót, valamint Balzsay Károly profi WBA világbajnok ökölvívót is felvonultató csapat az első mérkőzésén az újpesti Kovács Zoltán volt válogatott labdarúgó vezérletével 4:1-re legyőzte az Üzletemberek csapatát. A további ellenfelek megkönnyebbülésére ezután Kokónak el kellett mennie egy televíziós szereplésre, ám az első meccsen úgy „összekovácsolódott” a csapat, hogy végül az Olimpikonok, Élsportolók csapat 2 győzelemmel és egy döntetlennel tornagyőztes lett.

Az előző mérkőzésen a Parlamenti képviselők és az MVM-menedzsment 1:1-es döntetlent játszott, így még nagyobb értéke lett az Olimpikonok, Élsportolók első sikerének. Az MVM az Olimpikonok, Élsportolók ellen elért 2:2-es döntetlenjével és az Üzletemberek felett aratott 4:1-es győzelmével veretlenül, egyenletes teljesítménnyel lett második.

Az Üzletemberek-csapat – Leisztinger Tamás, a DVTK  labdarúgó csapata tulajdonosának vezérletével – 4:0-ra nyert a Parlament ellen. Ez a győzelem reményt keltőnek tűnt, ám az összeszokottabb MVM-től elszenvedett vereségük megmutatta, hogy a közös edzőmeccsek és néhány kulcsemberük hiánya megbosszulja magát. Ezzel a harmadik helyen végeztek.

A Parlamenti képviselők csapat nagy létszámú játékoskerettel érkezett, ami miatt Magyar Zoltán szövetségi kapitány gyakori sorcserékkel adott játéklehetőséget mindenkinek. Talán emiatt is volt hullámzó a csapat teljesítménye, amit a tornán elért negyedik helyük is mutat. A parlamenti képviselő-játékosok között volt Bohács Zsolt, a parlament sport- és turizmusbizottságának elnöke, Csampa Zsolt, a parlament honvédelmi bizottságának alelnöke és a Parlament SE elnöke, Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, Tiba István, Balmazújváros polgármestere, egyben a város NB II-es labdarúgóklubjának elnöke, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester, Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere, valamint Lendhardt Balázs, Gyüre Csaba és Pichler Imre képviselők.

A torna gólkirálya Bánfi László, a legjobb kapus Szívós Béla lett. A csapatok legjobb játékosai: Lipők Sándor (Parlament), Kálnoki Kis Attila (Olimpikonok, Élsportolók), Bally Attila (MVM), Pákay Barnabás (Üzletemberek).

Az esemény fővédnöke: Dr. Kövér László, a Parlament elnöke

Az esemény védnökei:    Dr. Bohács Zsolt, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottság elnöke

Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára

Főtámogatók:

ARAGO Ingatlanforgalmazó és Tanácsadó Zrt.

Budapesti Elektromos Művek Nyrt.

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

MVM Zrt.

Támogatók:

Horfer Serleg Kft.

Kayser Automotive Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft

Trigo-Fix Kft.

Médiatámogató:     Piac&Profit Üzleti Magazin

Gólkirály:                                                                      Bánfi László

Legjobb kapus:                                                              Szívós Béla

Parlamenti képviselők csapatának legjobb játékosa:         Lipők Sándor

Olimpikonok, Élsportolók válogatott legjobb játékosa:      Kálnoki Kis Attila

MVM Zrt. menedzsmentcsapatának legjobb játékosa:      Bally Attila

Üzletemberek csapatának legjobb játékosa:           Pákay Barnabás

Mérkőzések eredményei:

Parlamenti képviselők – MVM ZRt.:                                           (1:1) 1:1

Üzletemberek – Olimpikonok, Élsportolók:                                   (0:2) 1:4

Parlamenti képviselők – Üzletemberek:                                      (0:1) 0:4

MVM ZRt. – Olimpikonok, Élsportolók:                                       (2:1) 2:2

Parlamenti képviselők – Olimpikonok, Élsportolók:                       (0:2) 2:4

Üzletemberek – MVM ZRt.:                                                        (0:2) 1:4