A német politikai elitnek egy kiszolgált Airbust újítottak fel

2018. szeptember 26. szerda - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Korábban a Lufthansánál szolgált, 18 éves , A321 típusú Airbus a német kormány gépparkjának legújabb tagja. Felújítására 90 millió eurót költöttek.

A német államfő, a kancellár, a kormány és a törvényhozás tagjainak szállítására Berlinben és Kölnben egy sor Airbus, kisebb Bombardier utasszállítók, összesen 14 gép és három helikopter áll, a légierő keretében, rendelkezésre.

Kép: Lufthansa

Kép: Lufthansa

A régi-új, teljesen átépített Airbus feltehetően elsősorban az állam-  és a kormányfőt szolgálja majd. Külön, a felső vezetőt szolgáló VIP-kabinja mellett egy sor további, hasonló kabinja van, emellett még 70 utast tud szállítani.

Kapós a Falcon luxusgép, mindjárt kettőt is vesz belőle a kormány
Felderítőgépnek álcázott használt luxus repülőket vásárol a kormány. Az ára még titok, de a honvédelmi miniszter szerint nagyon megéri: az újonnan 70-80 millió euróba kerülő gépet használtan a feléért odaadják. Igaz, lehet, hogy át kell még festeni, mert a business jetet – a HM szerint – felderítő és futárgépként használják majd

A legkorszerűbb kommunikációs rendszerekkel, extra méretű üzemanyag- és víztartályokkal, kiszivárgott hírek szerint még rakétaelhárító berendezéssel is rendelkező gép jó 5.000 km-t tud megtenni leszállás nélkül.

(Forrás: Abendblatt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.