Zombikkal ijesztget az Uber-sofőr

2018. március 18. vasárnap - 12:03 / piacesprofit.hu
  •    

A Kínában is elterjedt Uber sajátos problémával küzd: adott esetben a taxit rendelő ijesztő arcú vezető képét látja a visszaigazolásban. Rémületében lemondja a rendelést, de ezért fizetnie kell, a pénzt a „rém” teszi el...

 

A kínai városokban Uber-taxit hívó interneten nem csak a kocsi típusát, rendszámát kapja meg, amikor visszaigazolják a rendelést, hanem a vezető arcképét is.

Ezt használják fel „találékony” sofőrök, akik zombie jellegű fotókat töltenek fel, hogy elijesszék az ügyfelet, és fuvar nélkül keressenek valamit.

Kép: The Guardian

Kép: The Guardian

Ha valakit a telefonján megjelenő halálfejjel mégsem sikerül elriasztani, és nem mondja le rendelését, a csalók azt jelentik a központnak, hogy az utas ugyan beszállt kocsijukba, de rögtön ki is szállt – ebben az esetben is inkasszálhatják a lemondási díjat.

Az Uber a panaszokra közölte, hogy nem fogja eltűrni ezeket a durva csalásokat. A károsultaknak visszafizetik a pénzt, a képekkel való manipulálást pedig megakadályozzák, rendszerük összehasonlítja sofőrjeiknek a megrendelőkhöz továbbított fotóját azzal, ami a központi nyilvántartásban szerepel.

(Forrás: Guardian)

Itt is kevesebbet keresnek a nők
Világátlagban a nők 32 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, míg Észak-Amerikában 28, Európában pedig 25 százalékkal. Az Uber tevékenysége megmutatta e különbség egyik fontos okát a sok közül.