Szerethető oktatás – korlátok nélkül

2018. június 01. péntek - 13:30 / Nagy Mariann
  •    

Új lehetőséggel bővült a Piac & Profit eddig ismert tudásmegosztó tevékenysége. A Piac & Profit Online Akadémia olyan kis- és középvállalkozásoknak kínál megoldást, amelyek vezetői vagy munkatársai kimaradnak a hagyományos szakmai képzésekből, jóllehet ezekre munkájukhoz szükségük van. Az online oktatási felületen, fizikai- és időbeli korlátok nélkül, bárki könnyedén tanulhat különböző kurzusokból. A teljes technikai infrastruktúrát, valamint az online oktatásmódszertani támogatást a Webuni biztosítja, amelynek egyik vezetőjével, Bodor Ádámmal beszélgettünk a részletekről.

Miben különbözik egy online kurzus egy hagyományos oktatási formától?

– Online kurzusnak azokat az előre elkészített, digitalizált képzéseket nevezzük, amelyekből bárhol és bármikor, bármilyen eszközről lehet tanulni. Ezek túlnyomó részben videókból, prezentációkból, tesztekből és interaktív gyakorlófeladatok állnak, amelyek megtervezett, módszertanilag felépített struktúrákat követnek. Ezeket a képzéseket a felhasználók a saját időbeosztásuknak megfelelően, a saját tempójukban tudják – akár többször is – elvégezni, bárhonnan, online.

Mit lehet online tanulni?

– Szinte bármit. Sokan a mai napig szkeptikusak ezzel kapcsolatban, de szerintem nem nagyon létezik olyan tudás, amit ne lehetne megtanulni online. Van olyan téma, amiről még nem írtak szakkönyvet? Na ugye! Online kurzusokból tanulni pedig még hatékonyabb is, mint egy könyvből. Természetesen az empirikus tanulás itt is elhagyhatatlan, de maga a módszertani lehetőségek és a tananyag szemléltetésére szolgáló eszköztár sokkal szélesebb.

Bodor Ádám Webuni oktató

Bodor Ádám Webuni oktató

Miért jó ez a képzési forma a vállalkozások körében?

– A munkavállalóknak azért, mert szerethető megoldást kínál számukra. Sokan nem kedvelik, ha megmondják nekik, hogy mikor és hol kell tanulniuk. Lehet, hogy valakinek magánéleti okok miatt épp nincs jó napja, vagy egy határidős munka miatt stresszel, miközben a képzésen kell ülnie. A cégnek pedig azért előnyös, mert rugalmas, költséghatékony és transzparens. Nincs kiesés a csoportos oktatás miatt, nincs fix tréner- és terembérleti díj, és fontos az is, hogy az eredmények egyszerűen nyomon követhetők a rendszeren keresztül.

Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség
„A Webuni lehetőséget biztosít, hogy bárki beléphessen az online oktatási piacra, és nyílt online publikációs felületen (Webuni.hu) elérhetővé tegye online kurzusait. Nagyobb partnereink számára pedig, a Webuni rendszerét alapul vett, az arculatukhoz igazított saját platformot tudunk létrehozni, ahol a nyílt piactértől elkülönítve tudják kurzusaikat publikálni, menedzselni és értékesíteni. Ettől függetlenül, az adott partner kurzusait mi magunk is értékesítjük a Webuni.hu több mint 50.000 felhasználójának, vagy a több tucat vállalati partnerünk számára belső képzésként.”

Miben különlegesek a Piac & Profit Online Akadémia kurzusai?

Több, mint 500 online kurzus található a Webuni jelenlegi képzéskínálatában, de bevallom őszintén, hogy célzottan a KKV-szektornak szóló képzés még nagyon kevés van, úgyhogy nagyon örülünk a Piac & Profit Online Akadémia elindulásának. Fontosnak tartjuk a Piac & Profit elhatározását, hogy országosan elismert szakértőkkel közösen (pl.: Bíró Nóra, Borbély László, Ferling József, Lévai Richárd, Vavrek Balázs), olyan online képzéseket tegyen elérhetővé, amely kifejezetten a közönsége számára hasznos. Olyan gyakorlatias képzésekre kell itt gondolni, mint pl.: Teljesítménymenedzsment, Tárgyalófél testbeszédének olvasása, Hatékony hírlevél írás, GDPR tudatossági tréning, stb.

Ezekre az online felületen (https://piacesprofit.webuni.hu) bárki beiratkozhat, de egy adott munkáltató is megvásárolhatja a képzéseket a munkatársainak (akár egyfajta juttatásként is). Utóbbi esetben még csoportos kedvezményre is van lehetőség.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek