Olyan mint az eBay, csak áramot árul

2018. március 20. kedd - 17:03 / piacesprofit.hu
  •    

Energiakereskedéssel foglalkozó weboldal indul várhatóan idén júniusban Angliában. Az Electron cég által fejlesztett oldal az Ebay mintájára működik majd, de kizárólag elektromos energia-kereskedelemmel foglalkozik.

 

Joanna Hubbard igazgató azért tartja jó ötletnek a weboldalt, mert így az új platformon a felhasználók könnyen és gyorsan vásárolhatnak energiát.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A fogyasztók világszerte hozzászoktak ahhoz, hogy közműszolgáltatótól, vagy saját napkollektorból kapják az áramot Az idők azonban változnak, és akár olajszállító tankerek is létrehozhatnak valós idejű aukciós oldalakat – érvel az ötlet mellett a cégvezető.

Az Electron csaknem 1 millió dollár körüli összegből (egészen pontosan 900 ezer dollár) alkotja meg az új kereskedelmi platformot, melyet támogatás formájában költhetnek a projektre.

30 milliárdot fordít fejlesztésre az idén az Elmű
Jelentős összeget, ebben az évben várhatóan 30 milliárd forintot fordít beruházásokra az Elmű-Émász. Több alállomás kiépítésére van szükség, földkábelekre cserélik a Bükkben és a Mátrában található vezetékeket.

A kezdet után “hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a legnehezebb dolog nem a technológia, hanem az ipari szereplők implementálása” – nyilatkozta az igazgatónő. A weboldal magában foglalja a nagyobb iparági szereplőket, mégis úgy találták ki, hogy bárki hozzáférhessen, és az ne csak az “energia elit” kizárólagos klubja lehessen.

A UK Power Networks közben az új, rugalmassági programjának keretében arra kéri az energia előállítókat, hogy a nagy villamos energia-keresletek idején megfelelő mértékben támogassák az elosztóhálózatot.

(Forrás: oilprice)