Nem kímélik a taxisokat

2016. október 23. vasárnap - 16:05 / piacesprofit.hu
  •    

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében. Az akció során összesen 2,5 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a kormányhivatal, és kettő személygépkocsi rendszámát vonta be.

Kép:MTI/SzigetváryZsolt

Kép: MTI/SzigetváryZsolt

Internetes oldalakon hirdetett személygépkocsival történő személyszállító szolgáltatás kapcsán végeztek célzott ellenőrzést Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei 2016. október 19-20-án a BRFK járőreinek helyszínbiztosítása mellett. Az előzetes kockázatfeltárásnak és elemzésnek köszönhetően 100 százalékos találati arányt eredményezett a vizsgálat, miután a kormányhivatal ellenőrei által végzett mindhárom próbautazás szabálytalanságokat állapított meg. A kormányhivatal a diszpécserszolgálati és személytaxi-tevékenységi engedélyek hiánya miatt összesen 2 500 000 forint közigazgatási bírságot szabott ki, és a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát bevonta, a forgalmi engedélyét pedig elvette a jogszabályi előírások értelmében.

Jövőre még keményebben ellenőriznek!

Januártól fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a személy- és teherszállítók, köztük a taxisok is, mivel egy újabb szervezetet is létrehoznak e célra. Eredetileg az Ubernek szánták, helyette talált más célt magának. Már toborozzák azokat a munkatársakat, akik a képzést követően 2017 elejétől ellenőrzik majd a közúti áru- és személyszállítást végzőket – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A különböző szervezetek – Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság – most is ellenőrzik a fuvarozókat, hozzájuk csatlakozik majd az újabb egység.

Jól megszedték magukat a taxisok az Uber elleni harcban
Nemcsak hogy túlélték, de meg is erősödtek a taxitársaságok a közösségi autószolgáltatókkal vívott harcban. 2015 második és 2016 első felében az Ubertől voltak hangosak a taxitársaságok mindennapjai, azonban elemezve a társaságok beszámolóit, egyértelműen sikeresnek könyvelhetik el az elmúlt időszakot.