Taxi vs. uber cikkek


Újra terítéken az Uber

Újra terítéken az Uber 

Alig két hónappal azután, hogy Szpunar főtanácsnok indítványában megállapította, hogy az Uber elsősorban nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt, és így köteles betartani a tagállamok vonatkozó közlekedési szabályozásait, a cég ügye újra terítékre került az Európai Bíróság előtt.
Idén emiatt fognak tüntetni a taxisok

Idén emiatt fognak tüntetni a taxisok 

Már a Facebookon toborozza a sofőröket magyarországi indulásához az Uberhez hasonlóan működő szlovákiai HOPIN, amely odahaza már lenyomta híres-hírhedt vetélytársát, méghozzá állami beavatkozás nélkül.
Nem kímélik a taxisokat

Nem kímélik a taxisokat 

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében. Az akció során összesen 2,5 millió forint közigazgatási bírságot szabott ki a kormányhivatal, és kettő személygépkocsi rendszámát vonta be.
Jól megszedték magukat a taxisok az Uber elleni harcban

Jól megszedték magukat a taxisok az Uber elleni harcban 

Nemcsak hogy túlélték, de meg is erősödtek a taxitársaságok a közösségi autószolgáltatókkal vívott harcban. 2015 második és 2016 első felében az Ubertől voltak hangosak a taxitársaságok mindennapjai, azonban elemezve a társaságok beszámolóit, egyértelműen sikeresnek könyvelhetik el az elmúlt időszakot.
A taxisok kapják az Uber ellenőrzését

A taxisok kapják az Uber ellenőrzését 

Januártól fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a személy- és teherszállítók, köztük a taxisok is, mivel egy újabb szervezetet is létrehoznak e célra. Eredetileg az Ubernek szánták, helyette talált más célt magának.
A taxisok sem ússzák meg az ellenőrzést

A taxisok sem ússzák meg az ellenőrzést 

Az Uber magyarországi kivonulásával nem szűnik meg a taxisok ellenőrzése, centralizálják, egységes rendszerbe foglalják a személy- és teherszállítás szakmai ellenőrzéseit - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.
Uber-hatás: konkurenciát kapnak a bringásfutárok

Uber-hatás: konkurenciát kapnak a bringásfutárok 

Új szolgáltatás jelent meg a megosztás gazdaságában, most a kerékpáros futárok aggódhatnak a bevételeik miatt. Az új szolgáltatás a városi kerékpározókat vonzza be a futárszolgálatba.
Nálunk betiltják, a lengyeleknél terjeszkedik az Uber

Nálunk betiltják, a lengyeleknél terjeszkedik az Uber 

Miközben Magyarországon betiltják, Lengyelországban már kilenc városban (Gdansk, Gdynia, Sopot, Varsó, Krakkó, Poznan, Wroclaw, Katowice, Lodz) működik az Uber. Franciaország és az Egyesült Királyság után Lengyelország az Uber harmadik legfontosabb európai piaca.
Brüsszel mentheti meg a magyar Ubert

Brüsszel mentheti meg a magyar Ubert 

Lehetséges, hogy a hétfőn elfogadott szigorú szabályozás ütközik az uniós joggal – hívta fel a figyelmet a TaylorWessing ügyvédi iroda. Minden azon múlik, hogy Brüsszel taxiként, vagy netes közvetítőként tekint-e az Uberre.
Kamara: csúsztat az Uber

Kamara: csúsztat az Uber 

A BKIK szerint súlyosan csúsztat az Uber, amikor azt állítja, hogy sofőrjei rendelkeznek a szükséges engedélyekkel. Szerinte ugyanis az Uber tevékenysége taxiszolgáltatásnak minősül – erre pedig szigorú szabályok vonatkoznak.

Túltolják a biciklit a taxisok 

Újabb taxis demonstráció lesz a mai napon a fővárosban, ezért sokfelé kell torlódásra, forgalomkorlátozásokra számítani. Ezek a tüntetések azonban csak a lakosságnak ártanak – hívta fel a figyelmet az egyik fuvarszervező cég. Közben az Uber 21. századi szabályozás kialakítását sürgeti.

Uber: nem tarthatja a fővárost sakkban néhány taxis 

Budapestet sakkban tartja néhány tucat taxis, akik be akarják tiltatni a piaci versenytársakat. Rövid távon sikeresnek tűnhet az akciójuk, hiszen a döntéshozók olyan törvénymódosítást terjesztettek a Parlament elé, amely megakasztaná a modernizációt, megakadályozná az Uber alkalmazás használatát. Azonban Ubert 150 ezren használják Magyarországon azért, mert minőségi és megbízható szolgáltatást hozott Budapestre - amit most el akarnak venni a magyaroktól – közölte a cég.

Újra tüntetnek a taxisok 

Ma délután újra demonstrálnak a taxisok a fővárosban: a személyszállító kisiparosok az Uber közösségi platform ellen tüntetnek. A tüntetések a jelek szerint hatással vannak a kormányra amely további szankciókkal büntetni az applikációt és a sofőröket.

Munkahelyeket tesz tönkre a kormány 

Az Uber szerint munkahelyeket tesz tönkre és nem veszi figyelembe 150 ezer, többségében fiatal felhasználó érdekeit a kormány javaslata, amely az eddiginél súlyosabb szankciókkal sújtaná az engedély nélkül taxizókat.

Mit sem ér az adóbírság az Uber ellen 

A kormány új eszközöket, új technikákat keres az Uber előidézte probléma megoldására, ugyanis tudomásul kell venni, hogy a 21. század technikája pusztán közlekedésrendészeti vagy adóbírságokkal nem szorítható korlátok közé.

Megint demonstrálnak a taxisok 

Útlezárások várhatók ma 9 órától a Belvárosban a taxis szervezetek demonstrációja miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A személyszállítási fuvarozók az Uber applikáció ellen tiltakoznak.

A kormány nem állhat a technológiai fejlődés útjába 

Az észt miniszterelnök szerint a kormányok nem állhatnak a technológiai fejlődés útjába. A politikus múlt heti amerikai útján tárgyalt az Uber vezető tanácsadójával. Észtország egyike azon európai országoknak, ahol először készül törvényi keretrendszer az utazásmegosztás szabályozására.

Példát vehetnénk a sógorokról 

Mivel az osztrák fővárosban is egyre népszerűbbek a közösségi megosztó portálok, és egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a piacból, Bécs tájékoztató honlapot indított gyakorló és leendő szállásadók számára, hogy biztosítsa a tisztességes versenyt.

Újabb fegyver az Uber ellen 

Újabb szankciók lépnek életbe március 11-től az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében, új bírságtétel jelenik meg, amit kimondottan az Uberre próbált meg ráhúzni a kormány. Kérdés mennyire lesz ez hatékony.

Sárgára festetnék az Uber autókat is 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) honlapján nyilvánosságra hozta a személytaxi-szolgáltatás szabályait, a leendő Uber-sofőröknek szánt tájékoztatás a gépkocsivezetőkkel és a járművekkel kapcsolatos feltételeket egyaránt ismerteti.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter

Fogamzásgátlókkal tör be a kínai piacra a Richter 

A Richter és a Mithra kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá estetrol tartalmú készítmények forgalmazásáról Kínában.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo