Munka bármikor, bárhonnan – Jönnek a nomádok

2015. március 19. csütörtök - 15:03 / piacesprofit.hu
  •    

Európában 2020-ra a munkavállalók legalább fele rugalmas munkavállaló lesz. 2022-re a munkavállalók legalább 20 százaléka alvállalkozó vagy átmeneti munkaerő lesz. Már most minden ötödik alkalmazott munkájának legalább felét irodáján kívül végzi, és ez a trend folyamatosan erősödik.

Kép: Pixabay

A távmunka mindenkinek jó: ez nem üres frázis, hiszen a dolgozók időt takarítanak meg a bejárással, barátságos otthoni környezetben tudnak dolgozni és ez növeli a motivációjukat, a cég iránti elkötelezettségüket. A távmunkás alkalmazása mindemellett költséghatékony is: az adott munkakörtől, a munkavégzéshez szükséges programoktól, eszközöktől, tárgyi feltételektől függően munkavállalóként akár 20-30 százalékot is spórolhat egy-egy cég a távmunkával. (Sok munkáltató ennek ellenére nem rajong a távmunkáért.)

pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy ez lesz a jövő. A Leitz irodaszergyártó cég HR szakemberek körében végzett kutatásának eredményei szerint a megkérdezettek közel fele úgy gondolja, hogy 2022-re munkavállalóik legalább 20 százaléka alvállalkozó vagy átmeneti munkaerő lesz – közölte együttműködő partnerünk, a HR Portál.

A tanulmány egyértelműen megkülönbözteti a hagyományos üzleti utazót a mai mobil munkavállalótól, mivel ez utóbbi rengeteg különböző féle tevékenységet folytat – dolgozik ügyfele irodájában, kávézóban, autópálya benzinkútnál, otthon, és még az autóban is. A rugalmas munkavégzés annyit jelent, hogy a munkavállaló képes egymaga döntést hozni a munka feladatainak helyéről, idejéről és hosszáról. Azonban ez nem szívesség sem a munkaadó, sem a munkavállaló részéről, hanem egyre inkább követelmény.

A nomád munkavállaló

Az irodai dolgozók kétharmada végez távolról munka jellegű tevékenységet minden hónapban a globális munkaerő közel 30 százalékát néhány év múlva már úgy definiálhatjuk, hogy „bármikor, bárhol munkavállalók”.

Beindulóban a BYOD – nő a fenyegetettség is
A hazai munkahelyeken jelentősen megnövekedett a dolgozói tulajdonú mobileszközök száma (BYOD – Bring Your Own Device), viszont az ehhez szükséges szabályozások elterjedtsége nem emelkedett számottevően a tavalyi adatokhoz képest.

Az új mobilitás

Az olyan trendek, mint a Hozd a Saját Készülékedet (BYOD), amikor is a knowledge munkaerők (főleg, de nem kizárólag a fiatalok) inkább saját technológiájukat és eszközeiket használják, mert azok relevánsabbak és modernebbek, mint a vállalatuk által biztosítottak.

Hordható technológia – jelenleg órák, egészségügyi és fitness monitorok dominálják ezt a területet, de várhatóan az üzleti világban is megjelenik majd, ahol a kezet nem használó kapcsolódás fontos – minden a sebészettől a gépészetig.

Kapcsolatban maradni a smartvilágban

Az ingyenes és on demand Wi-Fi drámai növekedése. IoT (the Internet of Things), a vállatok Internetképes és intelligens gépek (autóktól kezdve a hűtőgépekig) gyártását tűzik ki célul.

Állandóan feltöltve

Fontos téma a készülékek állandó töltöttségének biztosítása. Az elemtechnológia lemarad a számítástechnikai kapacitások növekedésétől. Tény, hogy a mobil munkavállalókat állandóan fenyegeti a lemerülés, és így – az elvesztegetett idő.

 

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek