Még vonzóbb az Agrár Széchenyi Kártya!

2013. július 19. péntek - 17:09 / piacesprofit.hu
  •    

A Vidékfejlesztési Minisztérium saját költségvetési forrásai terhére a folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást az eddigi évi 2 százalékpontról 4 százalékpontra emelte. A megemelt kamattámogatási mérték a 2013. július 18-tól kezdődően számított kamatokra vonatkozik, és az új valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Még vonzóbb lesz élni vele – Kép: Kavosz

A KAVOSZ Zrt. koordinálása mellet 2011 szeptembere óta elérhető Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel (ASZK) a mezőgazdasági vállalkozások, halgazdálkodással, mezőgazdasági feldolgozással és forgalmazással, erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással foglalkozó vállalkozások és természetes személyek (többek között a családi gazdálkodók, őstermelők, kistermelők) számára nyújt szabad felhasználású hitellehetőséget, maximum 25 millió forintig legfeljebb 3 éves futamidővel.

A de minimis támogatási keret terhére igénybe vehető, megemelt kamattámogatásnak köszönhetően a hitelfelvevő által fizetendő kamat a jelenlegi piaci viszonyok mellett, a rendkívül kedvező, 4,25%/év szinten alakul. Az ASZK Jelenleg az OTP Bank Nyrt., a Magyarországi Volksbank Zrt., a Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt, a Takarékbank és az integrációjához tartozó takarékszövetkezetek termékkínálatában érhető el, az Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett. A jelenlegi adatok szerint 814 ügyfél részére közel 4,9 milliárd forint összegű megnyitott hitelkeret áll rendelkezésre.

A tárca reményei szerint a megemelt kamattámogatás még jobban hozzájárul a konstrukcióban rejlő lehetőségek kihasználáshoz, a hitelállomány növekedéséhez.

Olcsó forrás önerő pótlására

Júniustól az MKB-nál is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz igényelhető Széchneyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel. A termékkel elsősorban azokat a vállalkozásokat célozzák, amelyek uniós pályázaton forrást nyertek el, de likviditási problémák miatt nem indultak el a projektek.

Februártól nyúlra és marhára is kérhető agrárhitel
Az agrárgazdaság kedvezményes forgóeszköz finanszírozását célzó program módosításai várhatóan 2013 februárjától lépnek életbe. A jövőben a baromfi és a sertés mellett a nyúl és a szarvasmarha ágazatban termeltető tevékenységet végző vállalkozások is igényelhetnek forgóeszköz, illetve tenyészállat-vásárlási célú hitelt.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor