Magyarul is elérhető lesz a PayPal

2018. április 27. péntek - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Magyar nyelven is elérhetővé teszi szolgáltatásait a PayPal globális online fizetési, pénzküldési és -fogadási platform. Lehetőség lesz magyar nyelvű számlázás is a webshopoknak.

A honosítás a weboldal és a PayPal mobil-alkalmazásai nagy részét is magyarra fordítja. A PayPal-on az alábbi funkciók, alkalmazások lesznek elérhetőek magyarul:

  • A PayPal Vásárlói védelem értelmében a vásárló fél a teljes vételárat és a szállítási költséget is visszaigényelheti, ha nem kapja meg a megrendelt árucikket, vagy az jelentősen eltér a webáruház termékleírásától.
  • A PayPal Értékesítői védelem a kereskedőknek kínál védelmet arra az esetre, ha például a vételárat jogosulatlan tranzakcióval fizetették ki.
  • A Visszatérített visszaküldés értelmében a vásárlók indoklás nélkül visszaküldhetik a megrendelt árucikkeket, és a PayPal megtéríti a visszaküldés költségét.
  • A Me segítségével gyorsan, egyszerűen és biztonságosan küldhetünk és fogadhatunk pénzösszegeket barátoktól, családtagoktól, munkatársaktól.
  • A PayPal One Touch™ szolgáltatással még egyszerűbbé válik a fizetés folyamata, mivel a szolgáltatás aktiválása után már csupán egyetlen kattintás is elég a fizetéshez.

Szintén elindul egy magyarországi és külföldi webshopok aktuális híreit, ajánlatait tartalmazó hírlevél, emellett az összes számlainformáció rendelkezésre áll majd émagyar nyelven, illetve a kereskedők mostantól magyar nyelvű számlát is ki tudnak állítani. A PayPal ügyfélszolgálat továbbra is angol nyelven érhető el, de a Súgó már magyarul is rendelkezésre áll (bejelentkezett felhasználók számára).

Egyszerűbb lesz az átutalás magánszemélyek között
Magyarországon is elérhető a PayPal személyek közötti elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me, a szolgáltatással egyszerűen és biztonságosan küldhetnek és fogadhatnak pénzösszegeket egy személyre szóló link segítségével, amelyet bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatnak a címzettnek.

A PayPal Magyarországon jelenleg is népszerű fizetési megoldás, az ország a vállalat egyik legfontosabb piaca a közép- és kelet-európai régióban. A PayPal adatai szerint a magyar vállalatok aktívan értékesítenek online olyan országokba, mint például az USA, az Egyesült Királyság, Németország, Kanada, Ausztrália, Franciaország, Kína, Olaszország és Spanyolország.

Az IPSOS nemzetközi e-kereskedelmet vizsgáló felmérése szerint a helyi webshopok mellett a magyarok többnyire Kínából (36 százalék), az Egyesült Királyságból (15 százalék), Németországból (13 százalék), az USA-ból (9 százalék) és Japánból (4 százalék) vásárolnak. A legnépszerűbb termékkategóriák a divatcikkek (ruházat, lábbelik, kiegészítő) az elektronikai cikkek, a játékok és a hobbi termékek.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek