Magyar informatikusokat is vár a cseh startup

2017. december 04. hétfő - 12:07 / piacesprofit.hu
  •    

Tízből négy IT-cég már most is munkaerőhiánnyal küzd, 2020-ig a betöltetlen IT-pozíciók száma pedig elérheti a 900 ezer főt a Techloop.io adatai szerint. Az informatikusok toborzását segítő - Magyarországon is elérhető - cseh startup 5 milliós tőkeinjekciót kapott, amivel tovább terjeszkedhet.

Az IT-szakemberek és a vállalatok egymásra találását segítő Techloop.io 5 millió eurós tőkebefektetést kapott a Springtide Ventures-től és a Rockway Ventures-től közösen. A startup adatbázisába az elmúlt szűk két évben a kelet-közép-európai régióban több mint 25 ezer munkavállaló és több mint 900 IT-cég regisztrált, ráadásul Magyarországon is már több, mint ezer ajánlatot kaptak a munkakeresők a 2017 májusi start óta. A Techloop a befektetést európai terjeszkedésének folytatására fordítja.

A Techloop 2017 májusában startolt Magyarországon. Ez a speciális platform IT szakemberek munkakeresését segíti, immár a Springtide Ventures és a Rockway Ventures 5 millió eurós támogatásával.  Ennek a „Series A” típusú tőkebefektetésnek köszönhetően a Magyarországon is elérhető Techloop folytatni tudja európai terjeszkedését.

A Techloop egy olyan virtuális tér, ahol a munkát kereső IT-szakemberek anonimitásuk megőrzése mellet kaphatnak állásajánlatokat a leendő munkaadójuktól.  Sőt mi több, a Techloop-on keresztül elhelyezkedő informatikusok 500 eurós bónuszt kapnak. A startup jelentős mértékben nőtt a 2017-es évben, és jelenleg több mint 25 000 IT szakembert köt össze több mint 900 céggel Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Amióta a platform 2015 decemberében elindult, számos IT-specialista talált munkát a Techloop segítségével.

„Szeretnénk számottevően javítani a munkaerőtoborzási eredményeket az IT-szektorban. Szándékunkban áll további európai országokba is terjeszkedni. Célunk, hogy a lehető legjobb választékot tegyük elérhetővé az állásajánlatokból a sok ezer munkát kereső IT-szakember számára” – mondta Joao Duarte a Techloop társalapítója és ügyvezető igazgatója.

„Magyarország kulcsfontosságú szerepet játszik a terveinkben; hiszen egy fejlesztőkben gazdag ország, ahol a cégek még mindig versengenek az IT-szakemberekért. Ez a befektetés lehetővé teszi szolgáltatásaink további fejlesztését. Ennek köszönhetően a magyar IT-szakembereknek és az informatikai tehetségeket kereső cégeknek is egyedülálló segítséget nyújthatunk. A magyarországi bővülésünk érdekében a következő két évben további 30 magyar kolléga felvételét tervezzük, budapesti és prágai munkavégzéssel” – folytatta Duarte.

Informatikai szaktudásra lesz szüksége a jövő mezőgépészének
Egyre több fiatal dönt úgy, hogy a mezőgazdaságban képzeli el a jövőjét. Köszönhető ez a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és a Földművelésügyi Minisztérium által indított „Legyél Te is mezőgépész!” programnak, melyet stratégiai partnerként az MKB Bank is támogat. A kezdeményezés amellett, hogy átfogó képet nyújt a programban résztvevő iskolák duális képzéseiről, előrevetíti a hosszú távon is versenyképes, biztos karrier lehetőségét a jövő szakemberei számára.

„A felmérések alapján 2020-ig az IT-szakemberek hiánya elérheti a 900 ezret. Már most is 10-ből legalább 4 informatikai cég szembesül nehézségekkel ezen a téren. Számunkra logikus lépésnek tűnik egy olyan innovatív vállalkozásba befektetni, mely hatékony megoldást kínál erre a problémára.“ – fejtette ki Marek Jablonsky, a Springtide Ventures ügyvezető igazgatója, mely cég a KKCG Investment csoport tagja.

„A 2017 májusi indulásunk óta már több mint ezer állásajánlatot kaptak a Magyarországon dolgozni akaró szakemberek a hazánkból regisztrált cégektől. A mostani tőkebefektetés pedig lényegesen segíti majd a további bővülésünket. A platform folyamatos tökéletesítésére irányuló fejlesztések pedig kézzelfoghatóak lesznek mind a partnercégeink, mind a több ezer regisztrált IT szakember számára.”

„Ahogy a régió többi országában úgy már itthon is sikerrel szolgáljuk ki kkv-s és nagyvállalati partnereinket, amilyen például a LogMeIn vagy a Transferwise. Reméljük, hogy a jövőben még több magyar cég is felfedezi a platformunkat, mert meggyőződésem, hogy nekik is segíthetünk megtalálni az ideális IT munkaerőt” – tette hozzá Surman Domonkos, a cég magyarországi igazgatója.

 

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor