Könnyebben találhat munkát az új uniós rendszerben

2018. április 13. péntek - 10:05 / PP/MTI
  •    

Könnyebb lesz az egész unióban használható önéletrajzok készítése és egyes képesítések összehasonlítása – jelentette be az Európai Bizottság. Az Europass a digitális kornak megfelelően segít a döntéshozóknak a munkaerőpiaci igények és tendenciák előrejelzéséhez.

 

Az Europass korszerűsítésére irányuló javaslat elfogadását követően a keretrendszer egyrészt elektronikus portfóliót kínál az információk tárolására és megosztására, másrészt olyan eszközöket, amelyekkel az emberek maguk értékelhetik készségeiket, illetve leírhatják tanulási tapasztalataikat, jellemezhetik képesítéseiket.

önéletrajz grafika

Kép:Fotolia

A rendszer keretében létrehoznak egy új, internetalapú platformot, amely az Európában megszerezhető készségekkel, képesítésekkel, illetve rendelkezésre álló tanulási lehetőségekkel kapcsolatos online eszközök és információk szélesebb skáláját öleli majd fel.

A korszerűsített e-eszközöknek köszönhetően a felhasználó egységesített mintadokumentumok segítségével jobb tájékoztatást adhat majd készségeiről, képesítéseiről és

Inaktív fiatalokat készítenek fel álláskeresésre és vállalkozásra
Több mint 400, főként vidéken élő fiatalnak tartanak üzleti, álláskeresést segítő képzést civil szervezetek a Coca Cola az #énjövőm nevű oktatási programja keretében.

tapasztalatairól, az EU valamennyi hivatalos nyelvén.

Az új Europass kapcsolódik majd más uniós eszközökhöz és szolgáltatásokhoz is a munkaerőpiac, valamint az oktatási és képzési rendszerek területén, így például az EURES foglalkoztatási mobilitási portálhoz. Ez megkönnyíti majd az információ- és adatcserét, és elérhetőbbé teszi a szolgáltatásokat a végfelhasználók számára – közölték.

Naponta több mint 55 ezer látogató keresi fel az Europass portált, és 2004-es bevezetése óta már 100 milliónál is többen töltötték le az Europass önéletrajzot – tette hozzá a brüsszeli közlemény.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor