Hétfőig lehet jelentkezni a startup versenyre!

2014. március 11. kedd - 11:11 / piacesprofit.hu
  •    

Meghosszabbították a budapesti Startup Tavasz 2014 programsorozat keretében rendezendő startup verseny jelentkezési határidejét: a szervezők az eredeti, március 14-i határidőnél tovább, március 17-én éjfélig várják az elsősorban korai fázisú startupok, technológiai vállalkozások jelentkezését.

Hétfőig várják a technológiai startupok jelentkezését – Kép: SXC

A Startup Tavasz 2014-et a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a NIH, a Design Terminál, valamint a BudapestHub rendezi számos magyarországi szakmai szervezet és nemzetközi partner együttműködésével. A két hete útjára indított rendezvény célja, hogy segítse Budapest startup fővárossá válását, és szélesítse az egyre kiterjedő hazai startup világ szereplőinek együttműködését, régióbeli kapcsolatrendszerét – közölte a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH).

Az első fontos rendezvényt, a közép-európai startup versenyt április 2-án tartják Budapesten. A szervezők elsősorban 15 közép-európai országból várják az induló technológiai vállalatok projektötleteit, a beékező pályázatokat pedig öttagú nemzetközi zsűri bírálja el. A legjobb 20-25 ötlet közül választják majd ki a 10 legfejlődőképesebb projektet. A legjobb 10 csapat automatikusan bejut a Central European Startup Awards (CESA) május végi versenyére, illetve részt vehet egy többnapos budapesti képzésen, amelyen neves, nemzetközi szakértőkből álló csapat készíti majd fel őket a verseny döntőjére.

(A sikeres innovációról többet és ehhez való jó tanácsokat itt talál.)

A közlemény szerint hamarosan összeáll a nemzetközi zsűri is, amelynek tagja többek között Záboji Péter, az Európai Vállalkozásfejlesztési Alapítvány elnöke, aki a vállalkozói tehetségek felkutatójaként is ismert, továbbá Jonathan Wegener, aki 2003 óta dolgozik meghatározó New York-i startup cégeknél és behatóan ismeri a helyi startup-ökoszisztéma működését, valamint Fej Shmuelevitz, a Google által nemrég több mint egymilliárd dollárért felvásárolt Waze alelnöke.

Célpontokat keres egy újabb befektető
Két év alatt több mint félmilliárd forintnyi forrást biztosít a JEREMIE III. forrásból gazdálkodó PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a startup vállalkozásokat támogató Traction Labs Zrt. (Traction Tribe) számára, amely most induló, magyar és régiós vállalkozásokat segít innovációik megvalósításában és az amerikai piacra lépésben.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor