Gazdálkodók! Már csak egy hét van a fontos határidőig!

2013. július 24. szerda - 12:07 / piacesprofit.hu
  •    

Már csak alig néhány napja van a mezőgazdaságban érdekelteknek, hogy eleget tegyenek tagdíjbevallási kötelezettségüknek a Nemzeti Agrárkamara felé. A tagdíj befizetésére még egy hónapjuk van.

Közeleg a fontos határidő! – Kép: SXC

2013. július 31-én lejár az adategyeztetés és tagdíjbevallás határideje a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK). Az eddigi adatok alapján magasan az átlag feletti arányban tettek eleget kötelezettségüknek Vas,  Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében. A bevallók közül az őstermelők voltak a legaktívabbak.

Az adategyeztetés és a tagdíjbevallás elektronikusan, a www.bevallasnak.hu oldalon tehető meg. Amennyiben valakit a kamarai törvény nem kötelez a tagságra, úgy ennek az oldalnak az üzenetküldőjén keresztül kérheti regisztrációjának törlését. Ebben az esetben nem kell bevallást tennie. Ha a gazdálkodóknak nincs internetelérése, bizalommal fordulhatnak a kamarai tanácsadókhoz is, akik segítenek a bevallás kitöltésben. A NAK tanácsadói irodáinak elérhetőségeiről az umvp.agrarkamara.hu címen tájékozódhatnak.

A NAK egyúttal felhívja tagjai figyelmét, hogy a már meglévő és a tervezett kamarai szolgáltatásokkal kapcsolatban online kérdőívet tett közzé. A szervezet arra kéri a gazdálkodókat, lehetőség szerint minél többen vegyenek részt a felmérésben, hogy a szolgáltatások fejlesztése és minőségük javítása azáltal még inkább az érdekeiket szolgálja. A kérdőív a NAK nyitólapján érhető el (www.nak.hu).

Fontos tudnivalók!
Fontos tudni, hogy a tagdíj önbevalló lapot aláírva mindenképpen el kell juttatni a kamara adott megyei igazgatóságára. A tagdíj befizetésének határideje 2013. augusztus 31. Ennek két módja lehetséges: vagy átutalással a 11749008-20190244 számlaszámra, vagy sárga csekken, melyet a NAK megyei igazgatóságán vehetnek át, illetve a kamarai tanácsadójuktól kérhetnek az érdekeltek. Mind az átutalásnál, mind a csekknél a közlemény rovatban a kamarai nyilvántartási számot fel kell tüntetni!