Egy hétre leáll az Opel

2018. október 01. hétfő - 09:03 / piacesprofit.hu
  •    

Októberben hét napra leáll az Opel rüsselsheimi központi gyára és immár másodszer lassítják le a gyártósort, mert nem jól alakulnak az eladások.

Tekintettel a rendelések csökkenésére, az Opel törzsgyárának vezetése úgy döntött, hogy tovább fékezi a termelést. Október hét napján szünetel a munka.

russelheim.de

russelheim.de

A bérek elszámolásánál ezekre a napokra figyelembe veszik a dolgozók korábban szerzett tóúlóráit. Ezért az üzemi tanács ellenzi is a tervet.

Tovább szeletelik a Fiatot
Míg korábban a Chrysler/Jeep megvételével még nőtt a Fiat konszern, azóta tovább bontják, szervezik át Olaszország legnagyobb iparvállalatát, a világ sorrendben hetedik autógyártóját.

Ugyanakkor – változatlan létszámmal – óránként az eddig 42 helyett csak 35 kocsi kerül majd le a futószalagokról. Ez már a második lassítás: néhány hónapja vitték le a napi termelést 55-ről 42 kocsira.

Az Opelt tavaly vette át a francia Peugeot-Citroen konszern (PSA) az amerikai General Motorstól.

(Forrás: Manager Magazin)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.