Dolgozzunk otthonról egy napig!

2012. március 29. csütörtök - 13:41 / Sajtóközlemény
  •    

Idén április 21-én lesz az első Dolgozz Otthonról Nap. A Microsoft és a Telenor együttműködésében megvalósuló kezdeményezés célja, hogy minél több cég megismerje az otthoni munkavégzés előnyeit, és hosszú távon egyre több munkavállaló élhessen majd ezzel a lehetőséggel.

Annak, ha esetenként lehetőség van az otthoni munkavégzésre, számos előnye van, ilyenek például:

  • Az idő-, és energia-megtakarítás: Azokon a napokon, amelyeken a munkavállaló otthonról dolgozik, megspórolja a munkahelyre való beutazásra szánt időt, pénzt, és így a környezetterhelés is csökken – különösen jól jöhet a lehetőség szmogriadó alatt, amikor amúgy is nehezebb lenne a bejutás.
  • A rugalmasabb munkavégzés: A tetszés szerint ütemezett, otthon végzett munka gyakran hatékonyabbá teszi a feladatok elvégzését, ugyanannyi idő alatt akár több feladatot is el tudnak végezni a dolgozók.
  • A bizalom erősítése: A dolgozók és a munkahelyeik közötti kapcsolat is megerősödhet az ilyen lehetőségek hatására, a munkavállalók lojálisabbak lesznek, ha érzik, hogy rugalmasak velük szemben.
Kiürülnek az irodák?
Kiürülnek az irodák?

A „home office" kultúra fejlesztésének érdekében a szervezők egy weboldalt is készítettek, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak a kezdeményezés céljáról. Az oldalon lehetőség van arra is, hogy a vállalatok csatlakozzanak a naphoz, a munkavállalók számára pedig az esemény Facebook oldala biztosít folyamatosan friss információkat. (Egyre népszerűbbek a rugalmas munkavégzési lehetőségek.)