Bővülhet az adómentes juttatások köre

2016. május 24. kedd - 11:09 / piacesprofit.hu
  •    

Adómentessé válhat a szűrővizsgálat, a fizikoterápiás és a mentál- egészségügyi ellátás biztosítása, ha ezeket a munkáltató nem utalvány formájában adja dolgozóknak - hívja fel a figyelmet Fata László cafeteriaszakértő egy törvénymódosító javaslatra.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Adómentessé válhat az egészségügyről szóló törvényben meghatározott szűrővizsgálat, továbbá a fizikoterápiás és a mentál-egészségügyi ellátás biztosítása, ha ezeket nem utalvány formájában juttatja a munkáltató. Legalábbis ez olvasható a május 20-án, Országgyűlés elé került az adótörvényekhez kapcsolódó módosítások részletes vitáját lezáró bizottsági módosító javaslatban.

– Ez még nem a végleges szabály, ehhez még érkezhetnek módosító javaslatok, és ezek elfogadása vagy elutasítása után áll majd össze a végleges törvényi anyag, amelyet 2017-től alkalmazunk – teszi hozzá Fata László cafeteriaszakértő, együttműködő partnerünk, a HR Portál cikkében.

Lesznek még kedvező változások

További kedvező változások lépnek életbe a vállalkozásokat illetően is. Megszűnik a kkv-k beruházási adókedvezményének korlátja és a kedvezmény összegének maximalizálása is eltűnik. (Eddig hatmillió forint volt a felső határ)

Kedvező változások lépnek életbe a munkaerő mobilitásának támogatása terén is: emelkedik a munkába járás költségtérítésének adómentes részösszege: az eddigi 9 helyett 15 forint/kilométer összeg lesz adómentesen téríthető. (A költségtérítés elszámolásáról itt olvashat részletesebben!) Adókedvezmény vonatkozik majd munkásszállások építésére és felújítására is, illetve az üzemeltetési költségeket kétszeresen számolhatja el a szállást üzemeltető vállalkozás, illetve hatvan km térségig a minimálbér 40 százalékáig adómentes lesz a lakhatási támogatás.

Nem szétverni kellene a cafeteriát, csak kinyitni a piacot
Lázár János kancelláriaminiszter a 49. kormányinfón már csepegtetett némi információt az újratervezett cafeteriarendszerről, ám az is kiderült, a kormány előtt heverő variációkból – a pletykák szerint legalább 8 tervezet létezik – még nem sikerült választani. Király Ágnes cafeteriaszakértő szerint valójában nincs is szükség a jelenlegi rendszer megváltoztatására, kizárólag a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány szolgáltatói hátterét kellene liberalizálni. Az uniónak ugyanis semmi baja a magyar béren kívüli juttatásokkal.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor