Beruházási kedvezmény: mennyi az annyi?

2018. február 26. hétfő - 10:09 / piacesprofit.hu
  •    

Mennyi lehet a kisvállalkozói beruházási kedvezmény összege az egyéni vállalkozóknál? A Saldo adószakértő írása segítségével megmutatjuk az erre vonatkozó szabályokat.

Az egyéni vállalkozó kisvállalkozói beruházási kedvezménnyel csökkentheti vállalkozói bevételét, amennyiben 250 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztat.

A kisvállalkozói kedvezmény nem lehet több a vállalkozói bevételnek a vállalkozói költséget meghaladó részénél. A kedvezménynek tehát nincs abszolút felső korlátja, az nem haladhatja meg a vállalkozói bevétel és a vállalkozói költség különbözetét – írja blogján a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt.

A kisvállalkozói kedvezmény legfeljebb a vállalkozási tevékenységet közvetlenül szolgáló, korábban üzembe nem helyezett, kizárólag üzemi célú egyes tárgyi eszközök, nem anyagi javak adóévi együttes beruházási költsége (ideértve az ilyen eszköz beszerzésére, előállítására fordított, az adóévben költségként elszámolt kiadást is), továbbá a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló ingatlan adóévben felmerült, az értékcsökkenési leírás alapját növelő kiadásként elszámolt felújítási költsége.

Kedvezményként a tárgyi eszközök közül az ingatlan, valamint a gép, berendezés, felszerelés, jármű, míg a nem anyagi javak közül a szoftvertermék felhasználási joga, a szellemi termék vehető figyelembe.

Tíz kedvezmény, amivel csökkenthető a társasági adó
Több olyan fontos adókedvezmény is igénybe vehető a társasági adóban, amelyek segítségével a számított adó akár hetven, illetve nyolcvan százalékát megtakaríthatjuk. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatójának segítségével összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek