A kis cégek már nem bírnak béren kívüli juttatást adni

2009. augusztus 17. hétfő - 13:29 / piac-profit.hu
  •    

A kkv-k elkövetkezendő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei alapján jelentősen csökkenek a kis- és középvállalkozások által nyújtott béren kívüli juttatások: a cégek több mint harmada semmilyen formában nem fogja ezeket alkalmazni. A juttatások közül továbbra is az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb.

A K&H kkv bizalmi index
A K&H és a GfK 2004. óta készíti el a mikro- kis- és középvállalkozások körében végzett bizalmi index kutatást. A felmérés célja a magyarországi székhelyű, 1 milliárd forint* éves árbevétel alatti társaságok következő 12 hónapra vonatkozó várakozásainak megismerése. Az adatvétel negyedévente, 700 vállalkozás megkérdezésével történik. Legutóbb június 11. és 22. között zajlott a mintavétel.

A béren kívüli juttatások adóztatására vonatkozó kormányzati döntések jelentősen befolyásolják a vállalkozások által nyújtott juttatások tervezett mértékét. Míg akár három hónappal korábban is a cégek mintegy 72%-a kívánta alkalmazni ezeket, addig a K&H kkv index legutóbbi, második negyedéves eredményei szerint az elkövetkezendő egy évben csupán 66%-uk kíván élni ezzel. Jelentős eltérés mutatkozik azonban a béren kívüli juttatások mértékében a különböző méretű vállalkozások között. Míg az elkövetkezendő évben a mikrocégek csupán 62%-a tervez adni béren kívüli juttatást dolgozóinak, addig a kisvállalkozásoknak 70%-a, a középvállalatoknak pedig 78%-a fog nyújtani ilyen juttatásokat.

A béren kívüli juttatások közül egyértelműen az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb, a kutatásban megkérdezett vállalkozások közül minden második (47%) tervez nyújtani az elkövetkezendő egy évben. Ezt követi a közlekedési hozzájárulás (34%), majd a nyugdíjpénztári hozzájárulás (22%), míg üdülési csekket csak minden ötödik vállalkozás (20%) szándékszik adni dolgozóinak.

Egy éven belül tervezett béren kívüli juttatások, %

Csökkenő munkáltatói megtakarítások

A recesszió nyomán értéküket veszítő magánnyugdíjpénztár megtakarítások hatása jól megfigyelhető a munkáltatók tervezett magánnyugdíjpénztári hozzájárulásaiban, hiszen 2008 ősze óta folyamatosan csökken annak alkalmazása. Míg egy évvel ezelőtt a vállalkozások 32%-a tervezte, hogy hozzájárul alkalmazottai nyugdíjpénztári befizetéseihez, most mindössze 22%-uk kíván élni ezzel a juttatási formával. Az elkövetkezendő egy évben egészségpénztári befizetést a munkáltatók csupán 15%-a szándékszik nyújtani, szemben az egy évvel ezelőtti 25%-hoz képest, életbiztosítást pedig a kkv-k csupán 7%-a kíván adni dolgozóinak az egy évvel korábbi 11%-hoz képest.