Ég és Föld – internet a levegőben

2017. október 07. szombat - 16:11 / piacesprofit.hu
  •    

Korábban részben, vagy teljesen tiltott volt, hogy repülőgépen elektronikus eszközeinkkel az internethez csatlakoznunk – ám immár egyre több légitársaságnál, géptípuson lehetséges ez. De hogyan netezünk 10 km magasságban?

Érdekes módon minél magasabban repülünk, annál könnyebben: 10.000 lábbal, azaz mintegy 3.000 méterrel a föld felszíne felett a gyakorlatban már minden gépen kapcsolódhatunk a nethez. Alacsonyabb magasságban ez fel- illetve leszállásnál adott esetben zavarhatja a pilóták és az irányítók összeköttetését.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Egyébként az “égi” internetezés a földi közvetítő állomásokkal kapcsolatban álló műholdakon alapul. A gépek törzsén elhelyezett antenna biztosítja az összeköttetést a mindenkor legközelebbi műholddal. Az antennáról a fedélzetre érkező jelek először szerverre kerülnek, onnan pedig a kapcsolódási pontokra (szaknyelven wireless acces points). Azok egyfajta routerként szolgálnak a gépen, rajtuk keresztül kapcsolódnak az utasok mobiljai, tabletjei, laptopjai a világhálóra. Ha általában nem is ingyen, a szolgáltatásnak a légitársaságok által meghatározott ára van. A helyzet a korábbiakhoz képest annyiban mindenesetre javul, hogy egyre több gépen léphetünk fel a pénzünkért az internetre akkor is, ha éppen fel- vagy leszállóban vagyunk.

Nem vacsorát, hanem nethozzáférést akarnak a légiutasok
Bevételeik mellett hatékonyságukat is növelhetik azok a légitársaságok, amelyek utasaik számára a repülőutak alatt is biztosítják az internet-hozzáférést, derült ki a Roland Berger legfrissebb tanulmányából. Az internetkapcsolat utasonként kicsivel több mint ezer forinttal (4 euró) növelhetné a légitársaságok bevételeit, ám a megfelelően működő szolgáltatás kifejlesztéséhez a társaságoknak együtt kell működniük a lehetőséget kiépítő technológiai cégekkel.

Biztonsági kockázatok

Az érem másik oldala, hogy a repülőgépek (és utasaik) kapcsolódása földi szerverekhez, rendszerekhez, különböző új biztonsági kockázatokkal is jár. Egyrészt meg kell akadályozni, hogy merénylők – ezeket az összeköttetéseket felhasználva – irányításuk alá vegyék a gépet, nemkülönben azt, hogy az utasok személyes adatai, így pl. bankkártyáik száma és kódja, illetéktelen kezekbe kerüljön.

A független, az internetes visszaélések lehetőségeit vizsgáló “etikus hackerek” visszatérően felvetik, hogy ezek a veszélyek fennállnak, sőt, még növekedtek, mióta egyre több gépen és egyre szélesebb körben tudják az utasok használni a világhálót. Amint az Aviation Week cikkéből kitűnik, e lehetőségeknek a légitársaságok is tudatában vannak és szakvállalkozások bekapcsolásával mindent megtesznek a behatolás, az adatlopás megelőzésére.

Ugyanakkor egy, a területen dolgozó szoftver-cég vezetője szerint csak idő kérdése, hogy bekövetkezzék az első ilyen jellegű támadás egy utasszállító ellen, ezért még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni ennek megelőzésére.

(Der Spiegel, Aviation Week)

Info & tech
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor