A mesterséges intelligenciával a biztosító is belelát az életünkbe

2019. április 13. szombat - 12:11 / piacesprofit.hu
  •    

A mesterséges intelligencia forradalmasítja a biztosítási ipart is. Immár alkalmazások mérik, hogyan élünk vagy vezetünk autót, és ennek tükrében fizetünk majd többet vagy kevesebbet a biztosításért.

A számítógép-technológia legújabb vívmányait, a mesterséges intelligencia (AI) nyújtotta új lehetőségeket egyre több nagy amerikai biztosítótársaság alkalmazza. Az internetes alkalmazásokkal mérni lehet, mennyit mozgunk, edzünk, hogyan vezetjük autónkat, emellett a közösségi portálok is elég mély betekintést engednek életünkbe.

pixabay.com

Kép: pixabay.com

Míg a biztosítók korábban az ügyfelek által szolgáltatott adatok, statisztikák, átlagok alapján szabták meg díjaikat, most sokkal pontosabb kalkulációra képesek.

A már sokak által viselt okosóra és más alkalmazások viszonylag pontos képet adnak az ügyfél életmódjáról, egészségéről, szokásairól – sok minden olyanról, ami alapul szolgálhat a biztosítási kockázat mértéknek felméréséhez, ennek megfelelő díj kiszámításához.

A gyorsítósávon előz Kína a digitális technológiákban
Kína jó úton van ahhoz, hogy bizonyos kulcsfontosságú digitális technológiák területén maga mögött hagyja az Egyesült Államokat, mutat rá egy tanulmány a keddi, brüsszeli EU-Kína csúcstalálkozó előtt.

Akárcsak a központi adatbankokban felhalmozott, óriási mennyiségű információ, amelynek elemzése ugyancsak kulcsot adhat kölcsönösen előnyös üzleti modellek kialakításához.

(Forrás: The New York Times)