Varga-csomag

munka törvénykönyve, online kassza, startup pályázat, telefonadó, tranzakciós illeték, Varga-csomag

Brutális csomagot kaptunk augusztusban

kfarkas

Többet kellett fizetnie a lakosságnak és a vállalkozásoknak a fizetési, átutalási műveleteknél az emelkedő tranzakciós illeték miatt, és komolyan emelkedett a telefonadó is. Folytatódott az online kassza saga, változott a munka törvénykönyve és a szabiszabályok. Nem unatkoztunk augusztusban.

Tovább olvasom »
árvíz, európai unió, online kassza, taxisrendelet, trafikbotrány, Varga-csomag

Árvíz és újabb Varga-csomag júniusban

kfarkas

Júniusban egyértelműen a víz volt az úr a hírekben, de azért kormányunk is gondoskodott témákról bőségesen. Az első nyári hónapban kaptunk még egy Varga-csomagot, a kereskedők pedig még két hónapot a pénztárgépek online bekötésére. Jó hír is jött a hónap végén: megérkezett a szép idő, és végre lekerültünk az uniós szégyenpadról.

Tovább olvasom »
költségvetés, online kassza, pénztárgépek online bekötése, trafikbotrány, Varga-csomag

Aranyat ért a megszorítás májusban

kfarkas

Alig-alig kellett megszorítania a kormánynak májusban ahhoz, hogy Brüsszel végre biztosítottnak lássa, hogy három százalék alatt marad a költségvetési hiány, és lekerülhessünk az uniós szégyenpadról. A hónapban a 2013-as év slágerei, a trafikbotrány és az online kasszák ügye is fordulóponthoz érkezett, és könnyes búcsút vehettünk a citromos sörtől is.

Tovább olvasom »
költségvetés 2013, útdíj, Varga-csomag

Jön az útdíjhitel és a Varga-csomag

piacesprofit.hu

Elfogadta az Országgyűlés a Varga Mihály által bejelentette megszorító intézkedéseket, valamint azt a módosítást is, amely a kis- és középvállalatok számára teremt lehetőséget a használatarányos útdíj fizetéséhez kedvezményes hitel felvételére.

Tovább olvasom »
adóváltozások, egészségügyi hozzájárulás, eho, tbsz, varga mihály, Varga-csomag

Jön az ötkulcsos eho?

piacesprofit.hu

Amennyiben az országgyűlés elfogadja az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, hétköznapi nevén a második Varga-csomagot, az Egészségügyi hozzájárulás (eho) alapot képező jövedelmek, illetve az eho kulcsok köre tovább bővül.

Tovább olvasom »