számlázó programok

adózás 2019, nav, számlázó programok, számlázóprogramok online bekötése

Egy hónap haladék a számlázórendszerek frissítésére

piacesprofit.hu

Mivel számos ügyfél jelezte, hogy problémái vannak az átállási folyamattal, az Adóhatóság nyár elejére tolta a számlázórendszer új verziójának kötelező használatát. Ezt követően már pár százezer forintos tételeknél is komoly szankciókat kockáztat az a vállalkozás, amelynél a nem frissített szoftver miatt problémássá válik az adatszolgáltatás, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Tovább olvasom »
adózás, nav, számlázó programok

Nyártól milliós bírságok röpködhetnek

piacesprofit.hu

Bár csak július elsejétől lépnek életbe az online számlázásra vonatkozó új jogszabályok, a rendszer már most is működik, ezért az érintett vállalkozásoknak tesztelési céllal érdemes minél előbb csatlakozniuk, mivel mulasztás, késedelmes teljesítés, hibás vagy valótlan teljesítés esetén számlánként akár 500 ezer forintnyi bírságot is kiszabhat a NAV – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Tovább olvasom »
adózás, áfacsalás, számla, számlázó programok, számlázóprogramok online bekötése

Jövőre vége a számlás trükközéseknek

PP/MTI

Az online számlázás jövő nyári bevezetése megteremti annak lehetőségét, hogy az adóhivatal részlegesen kitöltse a vállalkozások áfabevallását is – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Tovább olvasom »
adócsalás, adóelkerülés, adózás, elektronikus számlázás, számlázó programok

Minden számlát látni fog a NAV – de még ez is kevés

piacesprofit.hu

Az adózással kapcsolatos reformok egyik eleme az elektronikus számlázás valós idejű követése. Az elmúlt időben többször is elhangzott, hogy jövőre minden számlát látni fog a NAV. Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke ugyan helyes célkitűzésnek tartja az áfacsalások megakadályozását a tisztességes vállalkozások érdekében, de úgy véli, hogy a számlázóprogramok bekötése a NAV-hoz nem jelenthet teljes körű megoldást. Ez ugyanis jogi és gyakorlati akadályokba ütközik, és továbbra megkerülhető marad.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, adótörvény módosítások, adózás, adózás 2016, áfacsökkentés, cafeteria 2016, számlázó programok

Már idén spórolhatunk a jövő évi adóváltozásokkal

piacesprofit.hu

Bár a múlt héten benyújtott adócsomag számos – főként az adózás rendjét érintő – új szabályt tartalmaz, a vállalkozásoknak nem szabad elfelejteni, hogy a jövő évi adótörvény-változások nagy részét már nyáron elfogadták – emlékeztet a MAZARS legfrissebb összefoglalója. Érdemes áttanulmányozni a korábbi módosításokat is, hiszen egyes szabályok, így például a vállalkozásokat érintő növekedési adóhitel, már az év végi adókalkuláció készítése során is alkalmazhatóak.

Tovább olvasom »
adózás, jogszabály módosítás, számlázó programok

Komoly büntetést kockáztat az, aki nem figyel az új szabályokra

piacesprofit.hu

2016. január 1-ei hatálybalépéssel egy jogszabály-módosítás újabb funkcióval bővíti azoknak a követelményeknek a listáját, amelyeknek feltétlenül meg kell felelniük az adózók által alkalmazott számlázóprogramoknak. A határidőhöz közeledve a szabályozás legfontosabb elemeit foglaljuk össze az RSM-DTM szakértőinek segítségével.

Tovább olvasom »