üzemanyagárak cikkek


Itt a meglepi, a 600 forintos benzinár már kiüti a magyarokat a volán mögül

Itt a meglepi, a 600 forintos benzinár már kiüti a magyarokat a volán mögül 

Ásványolaj szövetség: 17,7 százalékkal csökkent az üzemanyagfogyasztás az első három negyedévben.
Akkora üzemanyag-áremelést tervez a kormány, hogy indulhat a magyar benzinturizmus bármelyik szomszédhoz

Akkora üzemanyag-áremelést tervez a kormány, hogy indulhat a magyar benzinturizmus bármelyik szomszédhoz 

Kőbe vési a kormány az értékpapír-ügyletek tranzakciós illetékét.
Hoppá, az Auchan az üzemanyagokat is betette az akciós listába

Hoppá, az Auchan az üzemanyagokat is betette az akciós listába 

A június hétvégéken még jobban megéri majd az Auchannál tankolni.
A szankciók előtti üzemanyagárakon autózhatunk újra

A szankciók előtti üzemanyagárakon autózhatunk újra 

Az ukrajnai háború előtti szintre süllyedtek az üzemanyagárak Németországban.
Itt a vége a benzinárstopnak

Itt a vége a benzinárstopnak  

Rendkívüli Kormányinfót tartott kedd késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.
Horvátországban az autópályákon drágább lesz a benzin

Horvátországban az autópályákon drágább lesz a benzin 

A horvát kormány az autópályák kivételével két hétre rögzítette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte Andrej Plenkovic horvát kormányfő sajtótájékoztatóján.
A Mol elárulta, mennyit buknak a nagykereskedelmi benzinárstop miatt

A Mol elárulta, mennyit buknak a nagykereskedelmi benzinárstop miatt 

A hét elején maximalizálták 480 forintban a nagykereskedelmi árat is.
A héten ez már a második: még drágább lesz a tankolás

A héten ez már a második: még drágább lesz a tankolás 

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak.
Üzemanyagárak: további borús kilátások vagy ennél rosszabb már nem lehet?

Üzemanyagárak: további borús kilátások vagy ennél rosszabb már nem lehet? 

Számos autós dühösen, míg mások rezignáltan veszik tudomásul a hétről-hétre emelkedő üzemanyagárakat. A töretlen emelkedés hátterében számos tényező áll, úgy tűnik, hogy a benzin árára ható tényezők most mind egyirányba mutatnak.
Még drágábban tankolhatunk péntektől

Még drágábban tankolhatunk péntektől 

A benzin literje átlagban bruttó 3, a gázolajé 2 forinttal megy feljebb február 26-án.

Csak ritkán látni ilyet a benzinkutakon 

Felemás képet mutat az üzemanyagárak változása, az autósok egyik fele örülhet, míg a másik csalódhat.

Ennek a hírnek örülni fognak az autósok 

Ismét lejjebb kúsznak az árak a kutakon, igaz csak az autósok egyik fele lélegezhet fel.

Ennek a hírnek egyáltalán nem fognak örülni az autósok 

Drágul a benzin, költségesebb lesz a tankolás.

Fájdalmas áremelés jön a benzinkutakon 

Szerdától visszatérünk a járvány előtti árszintre.

Nagyon megdrágul a tankolás 

A 95-ös oktánszámú üzemanyag literje átlagban bruttó 8, míg a gázolajé 6 forinttal kerül többe.

Pofon az autósoknak: nagyot drágul a tankolás 

A benzin és a gázolaj ára is emelkedik.

Üzemanyagáremelés lesz szerdán 

A Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Az olajárról szólhat Trump következő háborúja 

Az Irán elleni amerikai szankciók felverték az olaj árát, most az elnök az OPEC-et akarja rávenni, hogy a termelés növelésével vigyék lejjebb az olajárakat. Erre az olajtermelő országok nem hajlandók, de az árfolyam csökkenéséért az USA is tehet, ha hajlandó feláldozni a saját vésztartaléka egy részét.

Újra drágábban tankolhatunk 

A Mol bruttó 3 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára változatlan marad – értesült az MTI piaci forrásból szerdán.

Emelkedik a gázolaj ára 

A Mol Nyrt. emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változott.

Visszatér a 400 forintos benzinár? 

Az elmúlt hetekben látványosan dráguló olajár láttán egyre nagyobb az aggodalom, egyelőre azonban nem érdemes megrohamozni a benzinkutakat. A K&H szerint ugyanis az emelkedést a hirtelen megugró olajár miatt mérséklődő keresletnövekedés, az amerikai dollár erősödése, a Trump iráni szankcióival szembeni európai és ázsiai ellenállás, és az OPEC soron következő ülésének várható kvótaemelése mind fékezheti.

Magyarországon is emelkednek az üzemanyagárak 

Bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - közölte az MTI.

A szállítmányozás egyre kevésbé a kkv-k terepe 

A hazai árukereskedelem volumene 2017-ben éves szinten 3,8%-kal lehet magasabb a tavalyi eredménynél. Az import 4,4%-kos növekedése mellett az exportbővülés 3,2%-os lehet, és továbbra is a közúti szállítás dominanciája látható mind a nemzetközi, mind pedig a belföldi árukereskedelemben. A hazai szállítmányozási szektor kifejezetten koncentrált, néhány domináns szereplőnél jelenik meg a forgalom döntő hányada, és ebben nem várható változás 2018-ban sem. A szektor számára a legnagyobb kihívást a régiós szinten egyik legmagasabb üzemanyagköltség, illetve az egyre jelentősebb munkaerőhiány jelenti a következő időszakban az Euler Hermes legújabb, szállítmányozási piacot vizsgáló elemzése alapján.

Irány tankolni, brutális áremelés várható a kutakon 

Az OPEC-egyezség hatására a hét második felében komoly áremelés várható a magyarországi benzinkutakon, a szakértők a hét közepére 3-5, a hét második felére akár 10 forintos emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Gyengült a forint, nem lesz olcsóbb a tankolás 

A benzin ára heti átlagban 5,8%-kal csökkent, a gázolaj ára 2,4%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,0%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az ár- és árfolyam-változások alapján, figyelembe véve a pénteki 4 forintos benzin és 4 forintos dízel árcsökkentést, a hét elején nem várható változtatás az üzemanyagok áraiban.

Csütörtöktől drágulhat a dohány és a benzin 

Az életbe lépő jövedéki adót érintő módosítások miatt magasabb jövedéki adót kell fizetni a dohánytermékekre és az üzemanyagokra. A dohány esetén ez még csak a kezdet, az üzemanyagoknál a benzin 5, a dízel 10 forinttal drágulhat.

Olcsóbb lehet a tankolás 

Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első kereskedési napján nagyot csökkent, a többi napokon stagnált. kicsit ingadozott. A gázolaj ára a benzin árához hasonlóan változott. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján az üzemanyagoknál 2-3 forintos árcsökkentés lehetséges.

Még olcsóbb lehet a benzin 

A heti átlagos piaci változások alapján, benzinnél 2-3 forint körüli csökkentés várható, a gázolajnál szintén 2-3 forint körüli csökkentési lehetőséget mutatnak a számok. Mivel a hét utolsó két napján áremelkedés volt, ezért elképzelhető, hogy ezek a kisebb változtatások elmaradnak.

Tavaly minden összejött a kiskereskedelemben 

Kedvező a kiskereskedelmi forgalom tavalyi 5,5 százalékos éves bővülése a szakértők szerint, akik további, bár lassuló ütemű növekedésre számítanak az idén. A tavalyi növekedéshez az online kasszák, a devizahitelesek megmentése és az alacsony infláció is hozzájárult.

Nem úgy fest, hogy olcsó marad a benzin 

A heti átlagos piaci változások, valamint a szerdán (január 20-án) péntekre bejelentett dízel árcsökkentést is figyelembe véve a benzinnél 0-2 forintos emelés, a gázolajnál pedig változatlan árak feltételezhetőek a jövő hét szerdai árváltozáskor.

Még olcsóbb lehet a tankolás 

A nyersolaj árfolyamának további esésével számol a piaci szereplők zöme a csütörtökön ismertetett legújabb londoni befektetői felmérés szerint. Az olajár csökkenése jó hatással lehet a hazai üzemanyagárakra.

Durva áremelés néz ki a benzinkutakon 

Az üzemanyagárak és a forintárfolyam heti átlagos változását, valamint a pénteki áremelést figyelembe véve szeptember 9-én, szerdán, a benzin ára 4-5 forinttal, a gázolajé 6-8 forinttal emelkedhet.

A dízelesek örülhetnek a héten 

Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 15-én, szerdán 0-2 forintos benzin áremelést jelenthetnek be, a dízel áránál 5-7 forintos csökkenés is bekövetkezhet - áll a GKI Energiakutató Kft. előrejelzésében.

Megint drágább lehet a tankolás 

Az üzemanyagpiaci árak és a forintárfolyam heti változását, valamint a pénteki 7, illetve 6 forintos áremelést figyelembe véve február 11-én, szerdán újabb 5-7 forintos áremelés lehetséges mind a benzin, mind a gázolaj árában.

Most még megússzuk a benzináremelést 

A múlt héten a benzin ára a heti átlagban 0,5 százalékkal lett drágább, a gázolajnál 1,2 százalék volt az áremelkedés mértéke a mediterrán üzemanyagpiacon. A forint ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,3%-kal gyengült. Várhatóan ezen a héten még megússzuk az emelkedést.

Még egy kicsit eshet a benzinár 

A benzin ára heti átlagban 4,9%-kal lett olcsóbb, a gázolajnál 4% volt az árcsökkenés mértéke. forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,8%-kal gyengült. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását, valamint a pénteki 3-3 forintos árcsökkentést figyelembe véve január 21-én, szerdán 0-3 forintos benzin és 0-2 forintos gázolaj árcsökkentés várható.

Az üzemanyagárak esése a mélybe lökte az inflációt is 

A rezsicsökkentés mellett az üzemanyagárak esése is lefelé húzta az inflációt novemberben, amely a vártnál is alacsonyabb volt, de nem fenyeget deflációs veszély, továbbra is alacsony maradhat az alapkamat, fennmaradhat a laza monetáris környezet.

Rossz hírünk van a dízeleseknek: legfeljebb a benzin ára csökkenhet 

A forint árfolyamgyengülése miatt, október 8-án, szerdán az üzemanyagok ára valószínűleg nem változik, s ha mégis, akkor legfeljebb 2 Ft körüli árcsökkentés lehetséges a benzinnél.

Rossz hírünk van a benzineseknek 

A piaci árak és a forint árfolyamváltozását figyelembe véve május 28-án, szerdán a benzin ára várhatóan 0-2 forinttal emelkedhet, a gázolaj ára várhatóan nem változik.

Szomorú híreket kaphatnak a dízelesek a héten 

A piaci árak és az árfolyam változását figyelembe véve május 21-én, szerdán a benzin ára várhatóan nem változik, a gázolaj ára várhatóan 2-4 forinttal emelkedik.

Egyre több cég esküszik a flottakártyára 

Az utóbbi években egyre többen veszik igénybe a flották méretéhez szabott kedvezményeket biztosító szolgáltatásokat, a nagy járműparkkal rendelkező személyszállító vagy fuvarozó vállalatok mellett a kisebb, akár néhány cégautóval rendelkező vállalkozások is.

Szerdán megint olcsóbban tankolhatunk! 

A piaci árak és a forintárfolyam változását, valamint a pénteki, 9-i árcsökkentést figyelembe véve május 14-én, szerdán a benzin ára 2-3 forinttal csökkenhet, a gázolajé várhatóan nem változik.

Szerdáig érdemes várni a tankolással! 

A múlt héten a benzin ára heti átlagban 2,7 százalékkal csökkent, a gázolajnál 2 százalékos volt az áresés. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,4 százalékkal erősödött, így szerdán a benzin ára 4-5 forinttal, a gázolajé 3-4 forinttal csökkenhet.

A forint legyűrte az olajárat 

A piaci árak és az árfolyam változását figyelembe véve április 16-án, szerdán a benzin ára nem változik, vagy legfeljebb két forinttal emelkedhet, a dízelnél nem várható változás, mivel a forint árfolyam emelkedése meghaladta az olajár emelkedését.

Csökkenhet a benzin és a dízel ára is 

A piaci árak és az árfolyam változását figyelembe véve április 9-én, szerdán a benzin ára nem változik, vagy legfeljebb két forinttal csökkenhet, a dízelnél 3-4 forintos csökkenés lehetséges.

Most a benzin ára emelkedhet 

A február 3-7-i héten a benzin ára a mediterrán piacon 0,2 százalékkal lett olcsóbb, a gázolajnál 1,2 százalékos csökkenés jelentkezett. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 0,8 százalékkal gyengült. Az átlagos piaci árváltozást figyelembe véve február 12-én a benzin ára 0-2 forint között emelkedhet, a gázolaj ára várhatóan nem változik.

Ezen a héten is dízelesek fognak rosszul járni 

A benzin ára a mediterrán piacon 2,0 százalékkal lett olcsóbb, a gázolajnál csak fél százalékos csökkenés jelentkezett. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 1,5 százalékkal gyengült. Az átlagos piaci árváltozást figyelembe véve február 5-én a benzin ára várhatóan nem változik, a gázolaj ára 2-3 forinttal drágulhat.

A dízeleseknek nincsenek jó híreink 

A január 20-24-i héten a benzin ára a mediterrán piacon 0,6 százalékkal lett olcsóbb, a gázolajnál 1,3 százalékos növekedés jelentkezett. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan 1,3 százalékkal gyengült. Az átlagos piaci árváltozást figyelembe véve január 29-én a benzin ára várhatóan nem változik, a gázolaj ára 3-5 forinttal drágulhat.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jó feltételekkel lehet hitelt felvenni, de kell az önerő

Jó feltételekkel lehet hitelt felvenni, de kell az önerő 

Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek

A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek 

Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt.

Pénzszerzés

Mozgolódik az ingatlanpiac

Mozgolódik az ingatlanpiac  

A csok plusz kihirdetése után fordulat látszik az ingatlanpiacon.

Klímablog

Nem látják a lehetőséget a fenntarthatóságban a cégek

Nem látják a lehetőséget a fenntarthatóságban a cégek  

A hazai cégek minden korábbinál nagyobb figyelemmel fordulnak a fenntarthatóság felé és egyre inkább érzik magukat is érintettnek.

Gazdaság

Milliárdokat ad az EU ukrán fegyveres erők kiképzéséhez

Milliárdokat ad az EU ukrán fegyveres erők kiképzéséhez  

Az Európai Unió Tanácsa az Európai Békekeret keretében további 194 millió euró finanszírozást hagyott jóvá.

Infokom

Lagymatag a magyar vállalatok innovációs aktivitása

Lagymatag a magyar vállalatok innovációs aktivitása  

A jelenlegi gazdasági helyzet rányomja a bélyegét a hazai vállalatok innovációs tevékenységére.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo