Lakosság cikkek


Már nem látják annyira siralmasnak a helyzetet a cégek

Már nem látják annyira siralmasnak a helyzetet a cégek  

A lakosság és a vállalkozások konjunktúraérzete kedvezőbbé vált áprilisban.
Történelmi csúcsra emelkedett Németország lakossága

Történelmi csúcsra emelkedett Németország lakossága 

Egyetlen év alatt egy milliós növekedés.
Ön is érzi? Jócskán nőhettek a lakosság megtakarításai

Ön is érzi? Jócskán nőhettek a lakosság megtakarításai 

Jelentős többletmegtakarítást hozhatott a járvány időszaka.
Tovább tarol a szuper állampapír

Tovább tarol a szuper állampapír 

Október közepéig már közel 2300 milliárd forintnyit jegyzett le a lakosság az átlagosan évi 4,95 százalékos hozamot biztosító Magyar Állampapír (MÁP) Pluszból – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) legfrissebb adataiból.
Lassan indul be az amerikai villanyautózás

Lassan indul be az amerikai villanyautózás 

A Ford és a General Motors is rákapcsol az elektromos autók gyártására, de sok amerikait még meg kell győzni azok hasznosságáról: a tengerentúl olcsó az üzemanyag és kevés a töltőállomás.
Bill Gates szerint ez menthet meg a klímakatasztrófától

Bill Gates szerint ez menthet meg a klímakatasztrófától 

A megújuló energiák terjedése önmagában nem elég ahhoz, hogy meg tudjuk fékezni a globális felmelegedést. A milliárdos szerint öt területen van szükség nemzetközi összefogásra és innovációs, technológiai áttörésre, hogy elkerülhessük az aszályok, kánikulák, árvizek és egyéb szélsőséges jelenségek által jellemzett klímaarmageddont. Sokan nem is sejtik, mik a legnagyobb szennyezők.
Tengerszint-emelkedés: megkezdődtek a pereskedések

Tengerszint-emelkedés: megkezdődtek a pereskedések 

Az emberek ösztönösen ellenzik a változást. De a tengerszint-emelkedés nem múlik el, nem megy el, inkább a part menti lakosoknak kell továbbállniuk. A legsikeresebb evakuációs stratégiák azok, amelyeket a helyi közösség bevonásával dolgoznak ki.
A lakosságot és a kkv-szektort célozza a SIGNAL IDUNA Biztosító

A lakosságot és a kkv-szektort célozza a SIGNAL IDUNA Biztosító 

Stratégiánk fókuszában a lakossági ügyfélkör és a KKV szektor színvonalas kiszolgálása áll. Célpiacunkon mind termék-, mind szolgáltatásminőségben a legjobbak közé kívánunk tartozni, amit még több innovációval és még színvonalasabb ügyfélkiszolgálással kívánunk elérni" – nyilatkozta az új elnök-vezérigazgató.
A magyarok fele még mindig nem érti, mire való a digitalizáció

A magyarok fele még mindig nem érti, mire való a digitalizáció 

Az Európai Bizottság közzétette a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2018-as értékeit és a nemzeti digitális politikák elemzését. Magyarország a 28 uniós tagállam között összességében a 23. helyen áll.
Egyre többet lízingel a lakosság

Egyre többet lízingel a lakosság 

Jó számokat produkált a magyar lízingpiac, a lízingcégek által kihelyezett összeg meghaladja a 2014-es teljes éves kihelyezést. “Az év első kilenc hónapjában a finanszírozott összeg 428 milliárd forintra rúgott, ami közel 19 százalékos növekedésnek felel meg” - mondta Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke csütörtökön Mátraházán, a Lízing Szakmai Napokon.

Miben laknak a magyarok? 

A 30-59 éves magyar lakosság többsége saját vagy részben saját tulajdonú ingatlanban lakik, amelynek fele családi ház. Különbségek persze vannak: míg a községekben 94 százalék az önálló családi házak aránya, addig Budapesten a megkérdezettek mindössze 12 százaléka lakik családi házban – derül ki a K&H biztos jövő indexéből. A felmérés szerint a saját tulajdonú lakással rendelkezők átlagosan 87 négyzetméteres ingatlanban élnek.

Jobb adós lett a lakosság 

Mérföldkőhöz érkezett a lakossági hitelpiac: a 90 napon túli késedelmes hitelek aránya a teljes portfólión belül 10 százalék alá, egészen pontosan 9,2 százalékra csökkent - derül ki a BankRáció.hu legfrissebb hivatalos statisztikát idéző elemzéséből. A lakossági hitelfelvételi kedv fokozódására utal, hogy a második negyedévben a lakossági hitelek folyósítása meghaladta a tőketörlesztéseket. A lakossági hitelpiac élénkülését alátámasztják a BankRáció.hu adatai, az idén ugyanis 46 százalékkal emelkedett a lakossági hitelek - elsősorban a lakáshitelek és személyi kölcsönök - iránti érdeklődés, a hitelkalkulációk száma pedig 54 százalékkal nőtt. Utóbbi a hitelfelvételi kedv élénkülése mellett arra utal, hogy egyre tudatosabbak a háztartások.

Amerika képes lesz betartani a vállalt emissziócsökkentést 

Az USA előző külügyminisztere szerint az Egyesült Államok képes lesz megvalósítani a párizsi klímaegyezményben vállalt kibocsátásmérséklést, mert a tagállamok, a nagyvárosok, a nagyvállalatok és a lakosság elkötelezett a párizsi klímaegyezmény iránt.

Tízmilliós megavárosok lepik majd el a Földet 

Az egyre gyorsuló urbanizáció, a városok dinamikus növekedése számos kérdést vet fel azzal kapcsolatban, hogyan maradhatnak a jövő városai élhetőek és működőképesek. Egy lehetséges megoldás a smart city, azaz olyan digitális, infokommunikációs rendszerek bevezetése, amelyek komplex, összetett problémákra egyszerűen használható megoldásokat kínálnak a városlakóknak.

Ahol alanyi jogon jár 2000 dollár 

Kész buli alaszkai lakosnak lenni. Aki az előző naptári évben végig bejelentett lakos volt, részesül az állam kasszájába befolyó olajbevételből. Alanyi jogon 2000 dollárt kapnak kézhez októberben.

Éledezik a magyar piac - Emelkednek a lakásárak 

Úgy tűnik, hogy kezd életre kelni több éves hibernációjából a magyarországi ingatlanpiac. Továbbra is átlag feletti tranzakciószám mutatkozik az ingatlanpiacon.

Bevándorlók segíthetnek fenntartani a magyar gazdaságot 

Az Európai Unió lakosságának mintegy 6,5%-a külföldi származású, többségük az EU-n kívülről érkezett. A migráció egyike az uniós polgárokat legjobban foglalkoztató kérdéseknek, a lakosság 20%-át aggasztja a bevándorlás. Az EU-ban már formálódik a közös bevándorláspolitika, a magyar kormánynak viszont nincs migrációs stratégiája, pedig a társadalom elöregedéséből fakadó gazdasági problémákat az aktív munkaerő beáramlása ellensúlyozhatná - derült ki a Budapesti Gazdasági Főiskola és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének napokban tartott szakmai rendezvényén.

Jövőre sok háztartás is becsődölhet 

Jövőre a háztartások akár további 5-7 százaléka is nemfizetővé válhat, ha a most látható gazdasági forgatókönyvekből a negatív verzió válik valóra – derül ki a Díjbeszedő Holding Zrt. legfrissebb összesítéséből. Jelenleg a lakosság 22 százaléka nem tudja közüzemi díjait rendszeresen fizetni. 2011 még vegyes képet mutatott e szempontból, és 2012-ben tovább nőhet a bizonytalanság.

Nem vár sok jót a lakosság 

A komplex Fogyasztói Bizalom Index értéke a korábbi növekedéssel szemben 2010 utolsó negyedévében visszaesett, hasonlóan a Fogyasztói Várakozások Indexéhez, amely 34 ponttal zuhant az előző negyedévi eredményhez képest. A visszaesés oka, hogy romlott mind a háztartások várt pénzügyi helyzetének, mind az ország gazdasági helyzetének megítélése a lakosság körében. A Vásárlási Hajlandóság Indexe (VHI) továbbra is stagnál, amely valószínűleg a karácsonyi szezonnak tudható be. 2010 decemberében emelkedett a munkanélküliség növekedésére számítók aránya és az inflációs várakozások is kedvezőtlenebb képet mutatnak mint korábban, miután a lakosság többsége az árak emelkedésére számít.

Mikor kerül 10 millió alá Magyarország lakossága? 

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének internetes népességszámlálója szerint a jövő héttől, a Központi Statisztikai Hivatal számításai alapján pár hét múlva 10 millió alá esik Magyarország becsült lélekszáma. Habár teljes bizonyosságot csak a jövő őszi népszámlálás fog jelenteni, egyre több kutató vélekedik úgy, hogy 2011 októberére már csak 9,7 millió személyt találnak itthon a biztosok.

Zöld fővárosokat keres az EU 

Eddig kulturális fővárosokat talált magának az Európai Unió - idén Pécs viseli e titulust Essennel és Isztambullal együtt -, a jövőben azonban a Zöld Főváros és a Biodiverzitás Fővárosa címekért is versenyezhetnek az Unió, s így Magyarország városai. Utóbbi címet kis települések is megszerezhetik.

Európa elérte a félmilliárdot  

Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint tovább nőtt az Európai Unió lakossága, mely már 2009 folyamán minden bizonnyal meg fogja haladni a félmilliárd főt.

Egyre jobban csúszunk a törlesztésekkel 

Jelentősen emelkedett a hitelüket késedelmesen törlesztők száma a vállalati és a lakossági szektorban is az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) üzemeltető BISZ Zrt. hírleveléből.

Egy év alatt 82 millióval nőtt a lakosság 

Egészen pontos adatot közölt a német világnépességi alapítvány (DSW) a Föld népességnövekedéséről: 2009. január 1-jén pontosan 6 751 643 600 ember él majd a Földön. 2008 első napján 6 669 705 650 fő volt bolygó teljes lakossága. A 82 milliós növekedésben a fejlődő országoknak volt a legnagyobb szerepük.

Lakossági hitelnyilvántartást terveznek 

Az igazságügyi és rendészeti miniszter benyújtotta a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás megteremtését célzó törvényjavaslatot a parlamentnek.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo