Kenyér cikkek
Ezek most a legjobb gluténmentes kenyerek és péksütemények
Harmadik alkalommal rendezték meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét.
Évtizedes mélyponton a búza ára, mennyit fizetünk a kenyérért?
Tavalyhoz képest több mint felére esett vissza a búza termelői ára. Ebből a boltokban semmi nem látszik.
Hazai vállalkozások veszik fel a verseny a német cégekkel egy sajátos piacon
Díjazták az év gluténmentes kenyereit és péksüteményeit.
A kenyérfogyasztásban is nagy különbségek vannak az országban
Ma van a kenyér világnapja.
Kenyérben mérve könnyűnek találtattak a magyar bérek
Egyszerűen szívfájdító látni, mennyire gyenge Európában a magyarok életszínvonala.
Tönkrevertünk mindenkit kenyérár-emelkedésben
Annyi köztudott talán, hogy az élelmiszer-infláció tekintetében Magyarország az elsők között van Európában. Ezen belül a kenyér valószínűleg csúcstartó.
Jövőre 2 ezer forint is lehet a kenyér kilója?
A lakosság akár jövő augusztusban a saját bőrén érezheti majd az ellátási problémák továbbgyűrűzését.
Ők gyártják most a legjobb gluténmentes kenyereket és pékárukat
A Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódóan szervezte meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét.
Fájó áremelés jön a kenyérnél - és nem látszik a drágulás vége
Drágult a búza, vele a kenyér is. A pékek még nem tudják megmondani, idén mennyivel fog összességében emelkedni a kenyér ára.
Biztosan drágulni fog a kenyér, de mennyivel?
A malmok 40 százalékkal emelhetik a liszt átadási árát januárban.
Bealkonyul a ropogós finomságoknak
Elvileg bealkonyult a túlsütött krumplinak és a sötétbarnára sütött kenyérnek: tiltólistrta kerültek az EU-ban, mivel rákkeltő anyagot tartalmaznak.
Karácsonyi lisztkalauz
Bár a karácsonyi süteménykészítés sok ponton elbukhat, az alapja mégis a helyes lisztválasztás. Ebben ad most minden gyakorlott és kezdő sütőnek segítséget a Magyar Pékszövetség szakmai titkára, az ország egyik legelismertebb sütőipari szakembere.
Kenyér és energia is lehet belőle - ez a tritikálé
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait. Gyengébb talajminőségű területeken is termeszthető, így elsősorban a takarmányozásban játszhat szerepet. Egy fiatal magyar kutató szerint azonban az emberi táplálkozásban is nagy jövő várhat a növényre.
Élelmiszer-szabályozás: jobb lesz a kenyér hó végétől
Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.