Juh cikkek
A magyarok alig eszik, így külföldi piacokra vándorol a bárányhús
Kedvező kilátásokkal indul az idei húsvéti szezon a hazai juhtenyésztőknek.
Egy egész ágazatot lehetetlenít el az aszály és az energiaárak, és ez még nem minden
Hiába nőtt a kereslet Európában az élő bárányokra és emelkedtek az értékesítési árak, ez nem kompenzálja a gazdák többletköltségeit, amit az idén az aszály és az energiaár-emelkedés tovább növelt.
5 milliárd forint a kecske és juhtenyésztőknek
Kiskérődző állatjóléti támogatás címen új pályázati felhívást hirdetett meg az Agrárminisztérium, 5 milliárd forint keretösszeggel – jelentette be Nagy István tárcavezető.
Nagy az ökolábnyoma a sajtnak
Az emberiség 22 milliárd tonna sajtot eszik évente, és ez a mennyiség csak nőni fog a népességgyarapodásnak köszönhetően. A legnagyobb karbonlábnyomot hátra hagyó állati eredetű élelmiszerek közül a sajt a harmadik helyen szerepel a toplistán a bárány- és a marhahús után.