Ipari park cikkek

hirdetés

Uniós forrásból fejlesztik Miskolc ipari parkját

Uniós forrásból fejlesztik Miskolc ipari parkját

Másfél milliárd forintnyi uniós támogatásból fejlesztette Miskolc városa az ipari park infrastruktúráját és a mellette lévő iparterületet.
Pénz van, kérdés, mire megy el

Pénz van, kérdés, mire megy el

150 milliárd forintot fordít két év alatt ipari parkok fejlesztésére a kormány – jelentette be Lázár János április végén, egy kormányinfón. Ettől az intézkedéstől 50–100 ezer új munkahelyet várnak, no meg azt, hogy egy lépéssel közelebb jutunk ahhoz az elképzeléshez, hogy 2020-ra a nemzeti össztermékben 30 százalék legyen az ipari termelés aránya. A legtöbb uniós célkitűzésben Magyarország inkább alulvállalja magát, iparosításban viszont az élre törünk. Az Európai Unióban ugyanis csak 20 százalékos arányt tűztek ki célul.
Ipari parkokra váltja a kormány a termőföldeket

Ipari parkokra váltja a kormány a termőföldeket

A földárverésekből befolyó bevételek felhasználásáról döntött a kormány - közölte Lázár János, elsősorban ipari parkok építésére, fejlesztésére fordítják majd az így befolyó összeget. Pest megye 80 milliárdos plusz fejlesztési forrást kap, a tej áfája viszont csak akkor csökken, ha a kormány garanciát kap, hogy azt a kereskedő nem nyelik be.
Az ipari parkok adnak majd munkát?

Az ipari parkok adnak majd munkát?

150 milliárd forintot fordít két év alatt a kormány ipari parkok fejlesztésére - jelentette be többek között Lázár János az e heti kormányinfón. A kormány várakozásai szerint ez 50-100.000 új munkahelyet teremt.
Átadták az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

Átadták az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

2012 óta negyedik alkalommal adták át az Ipari Parkok Versenyképességi Díjakat az NGM Dísztermében a magyar ipari park szektor legeredményesebb szereplőinek. Hagyományosan az Ipari-, Tudományos- Innovációs és Technológiai Parkok Egyesület, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésében díjazták az ipari parkokat.
hirdetés
Hatmilliárdos pályázat ipari parkoknak

Hatmilliárdos pályázat ipari parkoknak

Ipari parkok fejlesztésére jelent meg 6 milliárd forintos pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében; pályázatonként 10 és 100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.
Több mint 19 milliárd ipari parkokra

Több mint 19 milliárd ipari parkokra

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című, TOP-6.1.1-15 kódszámú felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 19 495 millió Ft.
Díjazták az ipari parkokat

Díjazták az ipari parkokat

A Nemzetgazdasági Minisztériumban december 12-én tartották az Ipari Parkok Versenyképességi Díjának díjátadó ünnepséget. A 2013-ban második alkalommal meghirdetett versenyképességi díjra tíz pályázat érkezett, melyen 4 ipari park kapott díjat.
Így néz ki egy cégtemető

Így néz ki egy cégtemető

Magyarországon gyakori, hogy egy címen sok cég jelenik meg, mert tulajdonosaik szeretnék cégüket távol tartani tényleges és ellenőrizhető ingatlanaiktól. Van olyan cím Magyarországon, amelyet több mint 1800 cég választott székhelyül az elmúlt három évben - írja az Opten sajtóközleménye.
Ipari park: megéri betérni?

Ipari park: megéri betérni?

Mit adtak nekünk a rómaiak? Teszik fel a kérdést a Monthy Python halhatatlan filmjében az elnyomott júdeaiak. Hasonló kérdést fogalmazhatunk meg az ipari parkokkal kapcsolatban, és a válasz is hasonlóan megdöbbentő lesz.
hirdetés

Nyárra kész az Audi-park

Nyár végén avathatják fel az Audi új győri gyárához kapcsolódó logisztikai parkot.

Külön pályázati konstrukciókkal segítenék az ipari parkokat

A kormányzat a következő európai uniós költségvetési időszakban külön pályázati konstrukciókat szeretne biztosítani ipari parkok fejlesztéséhez, bizonyos gazdaságfejlesztési támogatásoknál pedig előnyben részesítené az ipari parkokban működő vállalkozásokat - mondta Lenner Áron Márk csütörtökön Pécsen.

Módosult az ipari parkokra vonatkozó szabályozás

A kormány az ipari parkokra vonatkozó kormányrendelet legfrissebb módosításával biztosítja az ipari parkok hatékonyabb és versenyképesebb működését, szem előtt tartva azok foglalkoztatásbővítésre, valamint gazdasági növekedésre gyakorolt hatását.

Kicsit kikapaszkodtunk, de még mélyen vagyunk a gödörben

Idei mélypontjához képest alig emelkedett júliusban a GKI-Erste konjunktúraindex. A májusi zuhanás után júniusban és júliusban is minimálisan emelkedett a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értéke, de ezzel a felét sem nyerte vissza akkori esésének. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint júliusban az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak kissé, de továbbra is nagyon pesszimista hangulatot tükröznek.

Uniós forrásból bővül a Dél-pesti Üzleti Park

Több mint 93 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-pesti Üzleti Park új üzemcsarnok-fejlesztése „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése - ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása" című pályázaton az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében.

Logisztikai és szolgáltatóközpont épül Kecskeméten

Komplex, több mint 10 ezer négyzetméteres intermodális logisztikai és szolgáltatóközpontot alakít ki az Agropack Trio Kft. a tulajdonában lévő tradicionális kecskeméti iparterület rehabilitációjával. A másfél milliárd forintos beruházást felerészben az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós pályázati támogatással finanszírozza a vállalkozás.

Újabb ipari parkot adtak át az országban

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási Hajdu Infrastruktúra Zrt. azt követően, hogy telephelye megkapta az ipari park címet - közölte Novotni István, a Hajdu cégcsoport vezérigazgatója az MTI-vel.

Egymilliárdból fejleszt Bátonyterenye

Egymilliárd forintos beruházásban alakítanak ki ipari parkot a Nógrád megyei Bátonyterenyén, ahol a vállalkozások betelepítésével legalább 65 új munkahely teremtése a cél.

Gyűlnek a cégek az ipari parkokba

Várhatóan tavasszal kezdi meg üzemének építését a nagykállói ipari parkba elsőként betelepülő vállalkozás - közölte Juhász Zoltán, a szabolcsi kisváros független polgármestere. A közelmúltban Baktalórántházán is átadtak egy ipari parkot.

Ismét a kkv-k versenyképességét növelnék

Az „Ipari Park" címmel a kis- és középvállalkozások versenyképességét növelő - vonzó befektetési környezetet megteremtő, emelt szintű szolgáltatást nyújtó, korszerű telephelyet kialakító - szervezetek számára nyílt pályázati lehetőség.

Remény Kelet-Magyarországnak

Felértékelődhetnek a kelet-magyarországi ipari parkok is annak következtében, hogy a Balti-tengert az Égei-tengerrel összekapcsoló észak-déli gyorsforgalmi folyosó áthalad majd az országrészen.

Újabb támogatást kapnak az ipari parkok

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) kiírta a 2009. évi pályázatot az ipari park cím elnyerésére, a jelentkezést július 15-éig lehet beadni.

Özönlenek a milliárdok Nyíregyházára

Magántőkéből bővül a Nyíregyházi Ipari Park; a 70 hektáros terület egy részére az első beruházó, egy német cég már szerződést is kötött - közölte Diczkó József, a nyírségi nagyváros önkormányzata által alapított helyi Ipari Park Kft. ügyvezető-igazgatója.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo