hirdetés

Átadták az Ipari Parkok Versenyképességi Díját

2012 óta negyedik alkalommal adták át az Ipari Parkok Versenyképességi Díjakat az NGM Dísztermében a magyar ipari park szektor legeredményesebb szereplőinek. Hagyományosan az Ipari-, Tudományos- Innovációs és Technológiai Parkok Egyesület, az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésében díjazták az ipari parkokat.
hirdetés

Kép:IPE

Mórucz Norbert, az IPE elnöke szerint az IPVD modellje a tervezésben és a megvalósításban is kiváló eszközrendszer, mely ipari parkok és Tudományos és Technológiai Parkokban kerülhet megvalósításra. Ez utóbbiak élen járnak saját versenyképességük javításában, az 5 díjazott közül 4 rendelkezik Tudományos és Technológiai Park címmel. Kiemelte: a Tudományos és Technológiai Parkok nemzetstratégiai gazdaságfejlesztési eszközként  minél magasabb intenzitású EU-s és állami forrásokban kell részesüljenek a következő években. Ehhez társadalmi és gazdasági kérdések és a közös felelősség társul, a fenntarthatóság és a környezetvédelem a jövő zálogai éppúgy, mint a technológiai és a gazdasági fejlődés

Dr. Bárdos Krisztina az IFKA - Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette az IFKA, versenyképesség javítása érdekében végzett projektjeit, melyek több ponton támogatják a kiemelt gazdaságpolitikai célkitűzéseket. Hangsúlyozta, a 2012-ben meghirdetett Ipari Parkok Versenyképességi Díj modell bevált és jól szolgálja az alkalmazók szervezeti kiválóságának javítását.

Dauner Márton, a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Főosztály vezetője tájékoztatást adott az építésügy területén folyamatban lévő illetve megtett intézkedésekről, így az építésigazgatási bürokrácia-csökkentésről, a lakóépületek építésének egyszerű bejelentéséről, a Nemzeti Építészetpolitikáról és az építésügy átalakítását célzó intézkedési tervről és a hozzá kapcsolódó feladatokról szóló 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat végrehajtása.

A Szupergyors Internet Projekt (SZIP) projektvezetője, Debreceni Győző szerint 2018-ra 100%-os nagysebességű internetelérést biztosítása ütemterv szerint halad. A projekt keretében beadott pályázatokban javarészt innovatív technológiákkal fejlesztenek a szolgáltatók, a legkorszerűbb FTTH (optikai szál a lakásig) megoldást jóval 80% felett vállalták a pályázók.

„Komplex Üzleti Szolgáltatásokért” a Polgári Ipari Park, Vezetés és Tudatosságért” Mórahalom Város Önkormányzata, „Környezet iránti felelősség” kategóriában pedig a Sajóbábonyi Vegyipari Park vehette át az elismerést.

hirdetés

Véleményvezér

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo