Gvh cikkek

hirdetés

Budapesti lakást kereső szurkolókon akarnak nyerészkedni a szállásadók

Budapesti lakást kereső szurkolókon akarnak nyerészkedni a szállásadók

A GVH információi szerint egyes szálláshelyszolgáltatók árrögzítésre utaló egyeztetéseket folytatnak.
Nagyító alá veszi a GVH a cégek zöld reklámait

Nagyító alá veszi a GVH a cégek zöld reklámait

Átvizsgálja a GVH a környezetvédelmi reklámüzeneteket, hogy jogalkotói szempontokkal segíthesse az egységes állítás- és jelölésrendszer bevezetését.
A jövőben ellenőrizhetjük, hogy jogszerű-e a boltban az árcédula

A jövőben ellenőrizhetjük, hogy jogszerű-e a boltban az árcédula

A helyes árfeltüntetésről készített oktatóvideót a kereskedőknek a Gazdasági Versenyhivatal.
Hogyan hirdethetnek az influenszerek?

Hogyan hirdethetnek az influenszerek?

Megújította a versenyhivatal az influenszer marketingről szóló tájékoztatóját, amelyben konkrét példákkal és gyakorlati tanácsokkal segíti az influenszerek és a reklámügynökségek jogkövető magatartását.
Átveri a nézőket az ATV Heti Naplója?

Átveri a nézőket az ATV Heti Naplója?

Az ATV Heti Naplójának nyereményjátékát vizsgálja a GVH.
hirdetés
Gond van az egyik online szerencsejáték-szolgáltatóval

Gond van az egyik online szerencsejáték-szolgáltatóval

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított egy máltai székhelyű online szerencsejáték-szolgáltató ellen a magyar fogyasztók megtévesztése miatt.
Nem volt minden rendben a MindentMent reklámjaival - frissítve

Nem volt minden rendben a MindentMent reklámjaival - frissítve

Fogyasztókat megtévesztő fogászati hirdetései miatt a GVH figyelmeztetésben részesítette a MindentMent Egészségügyi Szolgáltató Kft.-t.
Lecsapnak az influenszerekre

Lecsapnak az influenszerekre

Ősszel fogja közzétenni a GVH az új influenszer marketing tájékoztatóját.
Támadás egy E-cigaretta forgalmazó ellen

Támadás egy E-cigaretta forgalmazó ellen

E-cigarettákat és Elf Bar termékeket hirdető két szlovák webáruház lekapcsolását rendelte el a GVH
Nagyító alá került az építőipar

Nagyító alá került az építőipar

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) augusztusban lezárta a szigetelőanyagok piacát vizsgáló gyorsított ágazati vizsgálatát, és a termékárak csökkenését célzó ajánlásokat fogalmazott meg a gyártók, a lakosság, a hulladékgazdálkodási szolgáltatók és a jogalkotó számára egyaránt. A végleges jelentést augusztus 26-án publikálta honlapján. Ennek megállapításait foglalta össze Turi Anna, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda versenyjogi csoportjának vezetője.
hirdetés

Fogyókúrás terméket forgalmazó céget bírságolt a GVH

A GVH 32 milliós bírságot rótt ki a Fatbond fogyókúrás termék forgalmazójára és a vele együttműködő reklámügynökségre,

Átverhette ügyfeleit a Telekom

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított a Magyar Telekom ellen, amiért kampányában valószínűleg tisztességtelenül tájékoztatta a fogyasztókat a hűségidővel járó kedvezmények feltételeiről.

Napelemre pályázókat verhetett át egy cég - vizsgálódik a hatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az EU-SOLAR Nyrt.-vel szemben, amiért megtévesztően ígérheti a lakossági napelem-pályázatok költségmentes előkészítését, illetve kifogásolhatóan hirdetheti a pályázat keretében általa telepített rendszerek költségmentességét.

Altató- és lélegeztetőgépek közbeszerzésével trükköző cégek buktak le

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csaknem 670 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki, amiért négy jelentős piaci szereplő már a közbeszerzési kiírás előtt felosztott egymás között egy állami altató- és lélegeztetőgép tendert - közölte a versenyhatóság.

Elf Barokat forgalmazó cégek körmé nézett a hatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított két, Elf Bar elektromos cigarettákat forgalmazó szlovák céggel szemben, mivel feltehetően tisztességtelenül hirdetik a terméket a magyar fogyasztóknak.

Árgus szemekkel kezdik el figyelni a légitársaságokat

A légitársaságok kereskedelmi gyakorlataival kapcsolatban felmerülő fogyasztói panaszokról, piaci anomáliákról és a szükséges teendőkről konzultáltak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei - közölte a GVH.

Elege lett a hatóságnak: leszedik a hatástalan gyógygomba reklámját

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eltávolíttatja a Facebookról, a YouTube-ról és a Vimeoról a gyógygomba készítményeiről ismert Max-Immun Kft. hirdetéseit, miután a cég továbbra sem szüntette be a C-peptid termékek jogsértő reklámozását.

Lecsapott a hatóság az egyik társkeresőre

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az Elittárs társkeresőt működtető Spark Networks Services GmbH-val szemben, mivel valószínűleg nem ad megfelelő tájékoztatást a szolgáltatás egyes alapjellemzőiről.

Kasza Tibi cégénél vizsgálódik a GVH

Jogsértő lehet a Challenge étrendkiegészítők reklámozása.

Gond lehet az egyik gyógyszer reklámjával

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Venoruton Forte 500 milligramm (mg) tablettát forgalmazó STADA Hungary Kft.-vel szemben, mivel a cég valószínűleg a gyógyszerekre vonatkozó ágazati szabályozással ellentétesen hirdette a terméket, többek között országos kereskedelmi televíziókban.

Kamu akció miatt indított eljárást a GVH egy vállalkozással szemben

Elég megtévesztő a budapesti cég reklámja.

11 milliárdos bírságot kapott a Nitrogénművek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elrendelte a Nitrogénművek csoportra kiszabott 11 milliárdos bírság végrehajtását, miután a Kúria jogerősen elutasította a cégcsoport halasztási kérelmét - közölte a GVH.

Összebeszélt 3 építőipari vállalkozás, 43 milliós bírság lett a vége

A cégek tavaly nyár végén összejátszottak egy bajai kormányhivatali épület energetikai felújítására kiírt közbeszerzésen.

Gond lehet a Media Markt és az Euronics hirdetéseivel

A Gazdasági Versenyhivatal úgy látja, a két műszaki áruházlánc megtéveszthette a fogyasztókat az akciós gyakorlata, az üzemeltetőik ellen ezért eljárás kezdődött.

Koronavírus-teszteket gyártó cégek körmére néz a hatóság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a koronavírussal szembeni ellenanyag jelenlétének ellenőrzésére szolgáló, antitest gyorstesztek hazai piacán, mert a versenyt torzító jelenségeket gyanít.

Nem lehet elbújni a hatóság elől: panamai vállalkozásra csapott le a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintos bírságot szabott ki egy panamai vállalkozásra, amiért nem igazolta megfelelően, hogy eleget tett a versenyhatóság korábbi határozatának.

Kiszórt GVH-bírságok: mire számíthatnak a cégek idén?

A Gazdasági Versenyhivatal közzétette a tavalyi évre vonatkozó tevékenységét összegző gyorsjelentését. A versenyhatóság az előző évinél csaknem 25 százalékkal több, számszerűen 51 versenyfelügyeleti eljárást indított, 124 vállalkozással szemben és 42 eljárás zárult le 2021-ben.

Büntetést kapott a Duna House

Elkéstek egy jelentéssel.

Hatósági vizsgálat a Kentucky Fried Chickennél és a Burger Kingnél

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több hónapnyi türelmi időt követően megindította első versenyfelügyeleti eljárásait a vendéglátóipari italbeszerzésekre vonatkozó új szabályozás érvényesítésére, két nagy gyorsétterem-lánccal - Kentucky Fried Chicken, Burger King - és három sörgyárral - Dreher, Borsodi, Heineken- szemben is vizsgálat indult - közölte a GVH.

Még mindig sok a gond a webáruházakkal

Több hiányosságot is talált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a hazai online kereskedelemben a fogyasztói vélemények megjelenítésénél, ezért ajánlásokat tett közzé.

Vizsgálódott a hatóság: súlyos gondokat találtak ezen a piacon

Komoly importkitettség és átláthatatlan árazás jellemzi az építési fa piacot.

Becsapta az embereket a Magyar Telekom, százmilliós bírság lett a vége

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 310 milliós bírságot rótt ki a Magyar Telekomra, amiért a fogyasztókat megtévesztve, valótlanul reklámozta korlátlanként egyes mobilinternet-csomagopcióit. A cégnek emellett kompenzációként 4 gigabyte (GB) többlet-adatforgalmat kell biztosítania a jogsértéssel érintett fogyasztóinak

Versenyjogba ütközhet a „zöld” magatartás

A vásárlói döntésekben egyre nagyobb szerepet játszanak a környezetvédelmi szempontok, ezért a cégek is igyekeznek hangsúlyozni környezettudatosságukat. A vállalat zöld imázsának népszerűsítésekor azonban nagy óvatosságra van szükség, mert a fogyasztók megtévesztése, a nem bizonyítható állítások következménye a jövőben – cégmérettől függően – akár több tíz- vagy százmilliós büntetés is lehet – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda. A társaságok versenykorlátozó együttműködését vagy a domináns piaci magatartását viszont akár indokolhatják is környezetvédelmi megfontolások.

Komoly változásra készülhetnek a boltosok

Az eladóhelyeknek, így a webáruházaknak is fontos felkészülni jövő májusig, akkor változnak az akciós árak feltüntetésének szabályai. A leértékelés mértékét az árcsökkentés bejelentése előtt harminc nappal alkalmazott legalacsonyabb árhoz viszonyítva kell majd megadni. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda összefoglalta, hogyan lehet úgy akciózni, hogy közben betartjuk a szabályokat.

Büntetés komment-törlésért: erre GVH-bírságra minden vállalkozásnak figyelni kell

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett ételszállítás iránti kereslet miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az ételrendelésre és házhozszállításra szakosodott oldalak kapcsán elemezte, hogy miként kezelik a vásárlói értékeléseket. A GVH megállapításainak és javaslatainak megértését a Cerha Hempel Dezső és Társai Ügyvédi Iroda fogyasztóvédelmi és versenyjogi szakértői igyekeznek segíteni.

Jobb világ jöhet az ételfutárokra

A Gazdasági Versenyhivatal szerint az átláthatóság érdekében felül kell vizsgálni az ételkiszállítók értékelési rendszereit.

Gyorsított vizsgálatot indított a versenyhatóság - kik számíthatnak ellenőrzésre?

Ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat, ugyanis számos jelzés érkezett a versenyhivatalhoz a faanyagok árának az egész országban érezhető, nagymértékű emelkedéséről, illetve készlethiányairól.

Gigabírságot kaptak a műtrágyával kartellezők

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására.

Állami ösztönzőkkel tenne helyré a téglapiacot a GVH

A Versenyhivatal erre tett javaslatot.

Üdülési joggal trükköznek - így verik át a gyanútlanokat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fokozott óvatosságra int, mert újra félrevezető tájékoztatásokkal keresik fel az üdülési jog tulajdonosokat. Komoly csapdába eshetnek azok, akik nem körültekintőek az üdülési joguk eladásánál.

Javaslatot tett a GVH – állami ösztönzők jöhetnek ezen a piacon?

Versenyfelügyeleti eljárás indítására nem látott okot a kerámia-falazóelemek hazai piacán a Gazdasági Versenyhivatal, ugyanakkor állami ösztönzőket javasolt a kormánynak a hazai gyártás bővítésére - tájékoztatta a GVH gyorsított ágazati vizsgálata alapján készített jelentéstervezetetének főbb megállapításairól.

Újabb bírságot szabott ki a GVH – nem tartotta be a határidőket ez a cég

Állateledel-kereskedőt büntetett a Versenyhivatal.

Mostantól a legkisebb hazai vállalkozások is megtalálhatók lesznek az eMAG-on

Elindult csütörtökön az Értékesíts hazait az eMAG-on!, az online kereskedő a programjával a magyarországi kisvállalkozások és egyéni vállalkozók tevékenységét támogatja a Gazdasági Versenyhivatallal májusban kötött megállapodás részeként - közölte az eMAG.

Ráugrottak az építőipari cégekre - több vizsgálat is folyik egyszerre

Négy versenyhatósági vizsgálat zajlik párhuzamosan az építőipari piacokon, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) minden jelzést megvizsgál, amely piaci torzulásra, esetleges jogsértésre utalhat a szektorban - közölte a nemzeti versenyhatóság.

Cégfelvásárlást vizsgált a hatóság - iránymutató döntés született

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az előírtak szerint, rendben teljesítették a felek a CodeCool Kft. befektetési szerződésének hatóság által elrendelt módosításait.

Lecsapott a GVH – betiltották egy termék reklámjait

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) minden elnevezésén betiltotta a BrightWhite otthoni fogfehérítő szett reklámozását - hívta fel a nemzeti versenyhatóság a figyelmet.

Vizsgálódik a GVH: ilyen még nem volt a kormány döntése óta

A Gazdasági Versenyhivatal gyorsított ágazati vizsgálatot indított a kerámia falazóelemek belföldi piacán.

Horgászati nagykereskedő körmére nézett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a TOP-FISH 2001. horgászati nagykereskedővel szemben az ajánlott áraknál olcsóbban értékesítő viszonteladóinak feltételezett szankcionálása miatt.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

A Garantiqa-val a válság ellen – Investment 2 hitelgarancia

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válság egyre jelentősebb hatást gyakorol a vállalkozókra is.
hirdetés

Költségkímélés

Vállalati ügyfeleket érintő négynapos bankszünnap jön

Vállalati ügyfeleket érintő négynapos bankszünnap jön

A 2022. december 1. 22 óra és december 4. 24.00 óra közötti változások a lakossági ügyfeleket jelentősebben nem érintik az Erste Banknál.

Klímablog

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

Bombabiztos erőművet építenek Bécsben

2040-re klímasemleges lehet a távfűtés Bécsben - épülhet az első geotermikus erőmű.

Gazdaság

Történelmi csúcson a beruházások volumene

Történelmi csúcson a beruházások volumene

2022 harmadik negyedévében továbbra is kifejezetten dinamikusan, a várakozásokat érdemben felülmúlva, 7,7  százalékkal nőtt a beruházások volumene.

Társadalom

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.

Infokom

Nincsenek felkészülve kibertámadásokra a magyar cégvezetők

Nincsenek felkészülve kibertámadásokra a magyar cégvezetők

A Sophos regionális felmérése szerint a magyar vállalatok vezetőinek csupán 20 százaléka kapott kiberbiztonsági képzést.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo