Egységes kérelem cikkek


Fontos dátum közeledik a gazdáknak

Fontos dátum közeledik a gazdáknak 

Habár a Közös Agrárpolitika KAP közvetlen támogatásaira vonatkozó egységes kérelmek benyújtási időszaka júniusban lezárult, az igénylés még aktív.
Figyelmeztetés a gazdáknak: néhány nap maradt

Figyelmeztetés a gazdáknak: néhány nap maradt  

Lejár az egységek kérelmek határideje.
Már csak három nap maradt, aztán jön a büntetés a gazdálkodókra

Már csak három nap maradt, aztán jön a büntetés a gazdálkodókra  

Május 21-ig közel 90 ezer egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók.
Hétfőtől igényelhetnek támogatást a gazdálkodók

Hétfőtől igényelhetnek támogatást a gazdálkodók 

Az egységes kérelem (EK) idei benyújtásánál a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni.
Közeleg a támogatott biztosítás igénylés határideje

Közeleg a támogatott biztosítás igénylés határideje 

Az idei díjtámogatásban mindazok a gazdálkodók részesülhetnek, akik május 31-ig az egységes támogatási kérelem kitöltése során külön jelzik, hogy a támogatott növénybiztosítást igénybe kívánják venni.
Még másfél hétig lehet benyújtani az agrártámogatási kérelmeket

Még másfél hétig lehet benyújtani az agrártámogatási kérelmeket 

Már csak másfél hétig, május 15-ig lehet szankciómentesen benyújtani az uniós agrártámogatási egységes kérelmeket a gazdálkodóknak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ( NAK) hajdú-bihari elnöke, megjegyezve, hogy a megyében a kérelmeknek csak 55 százaléka érkezett be eddig.
Így kerüljük el a buktatókat a díjtámogatott mezőgazdasági biztosításoknál

Így kerüljük el a buktatókat a díjtámogatott mezőgazdasági biztosításoknál 

Tavaly rekordszámú mezőgazdasági biztosítási szerződéskötésre került sor, de az adategyezőségi hibák, vagy a támogatás igénylés hiánya miatt közel 1000 gazdálkodó nem részesülhetett támogatásban. Lássuk, mit tehetünk, hogy ne járjunk így!
Segítenek megszerezni a támogatást

Segítenek megszerezni a támogatást 

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímen igényelhetnek területalapú és közvetlen agrártámogatást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több mint 600 falugazdásza országszerte ingyen, személyesen segít a gazdálkodóknak a kérelmek beadásában.
Előre ellenőrizték az egységes kérelmeket

Előre ellenőrizték az egységes kérelmeket 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) azzal is segíti a termelőket az idén, hogy bevezette az előzetes ellenőrzés intézményét, és az egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszakának végén ellenőrzéseket végzett a beadott kérelmeken.
Eddig 144 ezren kértek támogatást

Eddig 144 ezren kértek támogatást 

Mindössze 144 ezer uniós agrártámogatási kérelem érkezett be szombatig, a tavalyi 180 ezer után, igaz az idén a kérelem beadási határideje egy héttel május 23-ra tolódott - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Szükség van az egységes kérelem beadási határidejének meghosszabbítására 

Szükség van az uniós agrártámogatási egységes kérelem beadási határidejének meghosszabbítására, mert a múlt évi 132 ezerhez képest az idén május 17-ig - a beadási határidő lejártáig - csak mintegy 120 ezer kérelmet lehetne beadni - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke Budapesten sajtótájékoztatón.

Fontos változások az agrártámogatásoknál 

Valamennyi állatjólléti programot érintő változás jelent meg a Magyar Közlönyben, ezentúl a támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumok eredeti példányát kell csatolni a támogatási kérelemhez.

Könnyebb lesz a zöldítés 

Az Európai Bizottság bemutatta a zöldítés szabályaira vonatkozó egyszerűsítési javaslatait, melyeket a tagállamok, köztük Magyarország által kezdeményezett indítványok alapján dolgozott ki. A változások a gazdálkodókat segítik és vonatkoznak az idei évi egységes kérelmekre is - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Péntekig van idejük a gazdáknak 

Péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít. A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

Indul az agrártámogatási szezon 

Szerdán kezdődik az egységes kérelmek benyújtásának időszaka, a kérelmeken belül több mint 30 féle agrártámogatást lehet igényelni, összesen mintegy 400 milliárd forintnyi értékben. A kérelmek a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be.

Meghosszabbítható az egységes kérelmek beadása 

Az Európai Bizottság mai bejelentése alapján a közvetlen mezőgazdasági támogatások, illetve a II. pilléres területalapú támogatások szankciómentes benyújtásának határidejét a tagországok - saját döntésük alapján - 2015. június 15-ig meghosszabbíthatják.

Egyszerűbben védekezhetnek a gazdák 

Könnyebbség a hazai gazdáknak: egyszerűbb lett a díjtámogatott biztosítás igénylése. Egy rendeletmódosításnak köszönhetően a biztosító is benyújthatja a gazdák helyett a kötvényeket az MVH részére.

Még nem késő beadni az egységes kérelmet! 

Jóllehet 15-én lejárt az egységes kérelmek beadásának elsődleges határideje a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), az új kérelmeket még június 10-ig is fogadja a hivatal, igaz, a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökken.

Egységes kérelem: már csak alig egy hét maradt! 

Meghosszabbította az ügyfélszolgálat nyitva tartását a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a támogatások igényléséhez szükséges egységes kérelem 2014-es benyújtásához, a határidő május 15-e.

Itt a lista! Ezeken az új jogcímeken lehet támogatást igényelni! 

Új támogatási jogcímeket hirdet a Vidékfejlesztési Minisztérium a juh, a nyúl-, a cukorrépa-, a fűszerpaprika- és a szőlő- és gyümölcságazatokban tevékenykedő gazdák számára.

Erre nagyon ügyelni kell az egységes kérelem beadásánál! 

Már a hét közepétől be lehet nyújtani az egységes kérelmeket, amelyek segítségével 27 jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók. Az adatok ellenőrzésénél azonban fokozottan ügyelnie kell az igénylőknek!

Indul a 2014. évi egységes kérelem beadása! 

Április 9-től nyílik lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes, területalapú támogatás, valamint további 26 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására.

Fontos határidő közeleg a gazdáknak! 

Augusztus 31-ig lehet benyújtani a számlaösszesítőket az alábbi három jogcím esetén az egységes kérelemben bejelentett ültetvényekkel kapcsolatban.

Gazdálkodók! Fontos határidő közeleg! 

Azok a gazdálkodók, akik eddig még nem tették meg, azok június 9-ig (ebben az évben június 10-ig) munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentés mellett még beadhatják egységes kérelmeiket.

Agrártámogatás: június 10-ig még van lehetőség 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ismét felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy akik eddig még nem tették meg, azok június 9-ig (ebben az évben június 10-ig) munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentés mellett még adják be egységes kérelmeiket.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Pénzszerzés

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot!

Ne hagyja veszni a 150 ezer forintot! 

Itt az év vége, így most kell résen lenniük azoknak, akik szeretnének élni a nyugdíj- és egészségpénztári tagság után igénybe vehető 20 százalékos személyijövedelemadó-visszatérítés lehetőségével.

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Cégblog

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők

Kihirdették a Klasszis TopDesign 2023 győzteseit: íme a nyertes hotelek, éttermek, tervezők 

A napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Klímablog

Ebben is beelőztek a románok

Ebben is beelőztek a románok  

Elindult Romániában az italcsomagolásra használt műanyagflakonok, üvegpalackok és fémdobozok visszaváltását ösztönző betétdíjas rendszer.

Gazdaság

Így alakultak a fizetések Csehországban

Így alakultak a fizetések Csehországban  

Az egy évvel korábbihoz képest 7,1 százalékkal 42 658 koronára (682 528 forint) emelkedett a statisztikai átlagbér a harmadik negyedévben.

Társadalom

Elszabadultak a politikusok

Elszabadultak a politikusok 

Új dimenzióba került a világ. Az eddigi helyi összecsapásokon túl immár három nagy ország áll valóságos háborúban. Kettő közülük atomnagyhatalom. Az egyik Európát is megfenyegette atomcsapásokkal. Mi történt, mi változott, ami olyan mértékben felturbózta a hadviselést, hogy bár a fegyvergyárak csúcsüzemben termelnek, mégis egyes frontokon lőszerhiány van.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo