Segítenek megszerezni a támogatást

Megkezdődött április 7-én az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, ennek keretében a gazdák 41 jogcímen igényelhetnek területalapú és közvetlen agrártámogatást. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több mint 600 falugazdásza országszerte ingyen, személyesen segít a gazdálkodóknak a kérelmek beadásában.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Kamara falugazdász-hálózata ingyen segíti a gazdálkodókat az egységes kérelmek időbeni és előírások szerinti benyújtásában. 2014 óta minden évben a kérelmek 70-80 százalékát a falugazdászok segítették beadni. Átlagosan egy hektárra 70 ezer forintnyi támogatást kaptak az igénylők, javarészt a NAK aktív közreműködésével.

Plusz pénzek
Idéntől a juh- és kecsketartók új támogatást igényelhetnek - mondta el Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár egy hétvégi rendezvényen. A tenyészkos és -bak tenyésztésbe állításához az agrártárca az idén mezőgazdasági csekély összegű támogatást nyújt. Az államtitkár hangsúlyozta, a minisztérium 1,7 milliárd forint összegű kerettel jövedelempótló támogatást hozott létre a madárinfluenza miatti károkkal leginkább érintett kacsa- és libaágazatok részére. A Magyar Államkincstár a támogatási kérelmek nyomtatványait április 15-éig küldi ki az érintetteknek. Czerván György szólt a Nemzetgazdasági Minisztérium Azonnal cselekszünk elnevezésű programjáról is. A madárinfluenza miatt bekövetkezett foglalkoztatási nehézségek enyhítésére - elsősorban a vágó- és feldolgozó vállalkozások számára - a nemzeti költségvetésből mintegy egymilliárd forintos összeg áll rendelkezésre.

A kérelmek benyújtására 2017-ben is csak elektronikus úton, a Magyar Államkincstár erre létrehozott internetes felületén van mód. Az előző évhez képest hamarabb, már április 7-étől lehetőség van a kérelmek benyújtására, azokat szankciómentesen május 15-ig lehet beadni. Az egységes kérelmek a továbbiakban is beadhatók, június 9-éig azonban már csak szankcióval együtt fogadja be az igényeket a Magyar Államkincstár.

A NAK hatszáznál több falugazdásza idén is áll a gazdálkodók rendelkezésére a kérelmek kitöltésében, beadásában valamint a későbbi fázisokban is segítve- közölte a szervezet. Mindehhez a gazdálkodóknak javasolt időpontot egyeztetni a falugazdászokkal, akiknek elérhetőségei megtalálhatók a NAK internetes portálján (www.nak.hu/nyitolap jobb oldalt alul, a falugazdász-kereső segítségével). A gyorsabb ügyintézés érdekében a személyes találkozóra tagjainknak érdemes a benyújtáshoz szükséges dokumentumokat és – akiknek van – a kártya alapú őstermelői, vagy új kamarai igazolványukat magukkal vinniük.

A Kamara technikai segítséggel, informatikai eszközökkel is rendelkezésre áll, ami hagyományosan a kisebb gazdálkodók számára nagyon fontos az internetes benyújtáshoz.

Idén több apró jogszabályi módosítás is szükségessé tette a Kamara Zöldítés gazdálkodói kézikönyvének frissítését. Az aktualizált kiadvány szintén elérhető a NAK portálján, így az idei egységes kérelmek beadásakor már ebből tájékozódhatnak az érintettek. A kérelmek benyújtásában a Kamara egy másik kiadványa, a Közvetlen támogatások kézikönyv is segíthet.

Véleményvezér

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo