hirdetés

Min csúszhatnak el a biztosítók?

A szabályozási környezet változása és a makrogazdasági kockázatok mellett a számítógépes kockázatok, illetve a kamatlábak negatív változása fenyegetik leginkább a biztosítási szektort – derül ki a PwC kutatásából.
hirdetés

Kép: Pixabay

A globális biztosítási szektor fő buktatóit rangsoroló, a CSFI (Centre for the Study of Financial Innovation) és a PwC közös felmérése során 54 országban több mint 800 biztosítási szakembert és a szektorral foglalkozó szakértőt kérdeztek meg a következő két-három évben várható legjelentősebb kockázatokról.

A szabályozási környezet jelentette kockázat immár harmadik alkalommal vezeti a rangsort. A felmérés szerint a szavatoló tőkére és a piaci magatartásra vonatkozó új szabályok a biztosítási szektorban számos költséget és megfelelési problémát eredményezhetnek, valamint elvonhatják a cégvezetők figyelmét az egészséges üzletmenet biztosításától olyan időkben, amikor a szektor radikális szerkezeti változások előtt áll.

A felmérés a globális helyzet javulásának ellenére eddig nem tapasztalt mértékű aggodalmat jelez. Balázs Árpád, a PwC Magyarország könyvvizsgálat üzletágának vezetője szerint a szigorodó szabályozás, a nehéz működési körülmények és fenyegető szerkezeti változások miatt a biztosítási szektor óriási kihívásokkal néz szembe. A felmérés eredményeit jellemző negatív hangulat is ezt tükrözi.

„A biztosítótársaságok hosszú távú kilátásai ugyanakkor bíztatóak, mivel az emberek világszerte tovább élnek és több megvédeni kívánt vagyonnal rendelkeznek. A biztosítóknak azonban szembe kell nézniük az új technológiák romboló hatásával, az ügyfelek igényeinek változásával, a szigorú szabályozásokkal, és a tartós gazdasági bizonytalansággal. A siker egyik kulcsa ebben a kiszámíthatatlan környezetben az lesz, hogy a biztosítótársaságok képesek-e felismeri és kezelni az új, illetve már ismert kockázatokat” – mondja Balázs Árpád.

Ezen aggódnak a vállalatvezetők
A cégvezetők körében továbbra is tartja magát az a vélemény, hogy a gazdálkodás egyik legjelentősebb sikertényezője lehet, ha az adott szervezet felsővezetői szinten és kellő elhivatottsággal felügyeli a kockázatkezelés témakörét.
hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo