Egy tipp, ami megduplázza félretett pénzünket

A Karácsony közeledtével a szaloncukrok és a csokoládétartalmú édességek fogyasztása mindig előtérbe kerül, és mint látni fogjuk, a pénzügyi válság során fundamentálisan alulárazottá váltak a Magyar Szaloncukoripari Nyrt. (MACU) részvények - közölte az Erste Befektetési Zrt..

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezért érdemes lehet (mi több, tuti) megvásárolni a nyomott áron forgó papírokat. A Föld népessége egyébként drámai ütemben növekszik, ez is kedvez a szaloncukrok fogyasztásának. Technikailag nézve, a részvények árfolyama a számunkra érdektelen ide-oda mozgás után most éppen a híres ún. kettős hurok alakzatot hozza létre. Ez a kezdők számára beszállási, a haladók számára kiszállási jel, jó spekulációs lehetőséget teremtve a középhaladók számára.

A Magyar Szaloncukoripari Nyrt. árfolyamát jelentősen megviselte a pénzügyi válság és a tőzsdéken lezajló pánikszerű eladás (több mint 30%-ot esett februári csúcspontja óta), annak ellenére, hogy a társaság kiváló gazdálkodási adottságokkal rendelkezik: A Föld népessége egyes becslések szerint 2050-re elérheti a 10 milliárd főt, és ez a csokoládéipari termékek iránti kereslet elképesztő és tartós növekedését fogja okozni. (Igaz, Indiában és Kínában jelenleg kevésbé ismert a vállalat fő termékét képező szaloncukor, de a MACU marketing osztálya már dolgozik a megoldáson.)


Kattintson!

Az egy doboz szaloncukor (500 Ft) és az olaj ára (47 dollár) közti arányszám jelenleg 10,64, miközben a historikus átlag 6,25. Ebből már nyilvánvalóan következik, hogy a szaloncukor árának rövid időn belül 40 százalékkal kell emelkednie, magával húzva a részvény árfolyamát is.

A MACU jelenleg 5,5-ös P/E-n forog, ami jelentősen kedvezőbb, mint a válságban leginkább érintett szektortársai (MOL: 3,74; OTP: 2,28). Különösen, ha belegondolunk, hogy a magyar gazdaság várt összehúzódása a devizahitelekből vásárolható drága termékek (plazmatévé, márkás autó, elektronikai cikkek) keresletének csökkenését, és az olcsó helyettesítő termékek (csokoládé, alkohol) keresletének növekedését okozza majd. A szaloncukrok keresletét hagyományosan erős szezonalitás jellemzi: Év elején meglehetősen alacsony, majd az év közepétől egyre gyorsuló emelkedés kezdődik. Most december van, tehát éppen a  legmegfelelőbb hónapban vagyunk.

A chart alapján a vak is láthatja, hogy ez a papír csak felfelé mehet. A kettős hurok alakzatból kiindulva az árfolyam egészen a 850, 900, 950, 1000, és 1050-es KP szintig (KP=Karácsonyi Peták) emelkedhet, de akkor se lennénk meglepve, ha 800-ig tartana az erősödés (esetleg még esne is a részvény). A chart alatt látható dinamikus oszcillátor a túlpörgés jeleit mutatja, ami a jelenlegi, javuló piaci helyzetben a mozgás lelassulását és a befektetői kedélyek megnyugvását hozhatja magával. Különösen szembetűnő, hogy az árfolyam egyre kisebb szöget bezáró csúcsú háromszögeket épít ki, mely szintén tartós emelkedésre utaló jel.

Mindezek fényében a szaloncukor megvételét és a papír szemétbe dobását javasolja az Erste Befektetési Zrt.

További tőzsdei információk és elemzések az Este Befektetési Zrt. oldalán.

Jogi nyilatkozat
A kiadványban foglalt információk az Erste Befektetési Zrt. - 1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002 (Társaság) által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, de azokért a Társaság szavatosságot vagy felelősséget nem vállal. A kiadványban foglaltak nem minősíthetők befektetésre való ösztönzésnek, befektetési tanácsadásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak vagy ajánlatnak. A tőkepiaci és makrogazdasági helyzetet, a befektetések és azok hozamai alakulását olyan tényezők alakítják, melyre a Társaságnak nincs befolyása, a befektető által hozott döntés következményei a Társaságra nem háríthatók át.

A kiadványban foglaltak - teljes vagy részleges - felhasználása, többszörözése, publikálása, átdolgozása, terjesztése kizárólag a Társaság előzetes írásos engedélyével lehetséges. A kiadvány kiadása időpontjában érvényes.

További részletek: www.erstebroker.hu, ügyletek előtti tájékoztatásról szóló Hirdetményben. A kiadvány nem a befektetési elemzések függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem vonatkozik rá a befektetési elemzések terjesztését, közzétételét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom.

Véleményvezér

Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo