hirdetés

Vállalatirányítási rendszer bevezetésének 9 pontja

Minden kkv életében eljön az a pillanat, amikor a vezetője úgy érzi, hogy cége napi működése már nem olyan szinten átlátható, mint korábban. Az addig jól működő folyamatok mintha bonyolultabbá és lassabbá váltak volna, a fontos adatok összegyűjtéséhez minimum 5 különböző táblázatot kell megnyitni, amelyek értelmezéséhez azok elkészítői is kellenek.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

Kép: SXC

Ha ismerősnek találja ezt az érzést, akkor elképzelhető, itt az ideje megvizsgálni egy vállalatirányítási rendszer bevezetésének lehetőségét. Segítségként pár gyakorlati tapasztalaton alapuló hasznos tanács:

1. Elsőként pontosan mérjük fel és készítsünk listát azokról a problémákról, amelyek miatt úgy gondoljuk, szükséges egy vállalatirányítási rendszer bevezetése.

2. Szánjunk kellő időt az igények felmérésére. Ne kapkodjunk! Vonjuk be kollégáinkat az előkészítésbe, hagyjunk elegendő időt számukra a folyamatok, nehézségek átgondolására.

3. Legyen „gazdája” a rendszer bevezetésének. Lehetőség szerint már rögtön az elején jelöljünk ki egy kollégát, aki átlátja a cég folyamatait, és bízzuk meg azzal, hogy ő legyen a felelőse a bevezetésnek. Mint projektvezető hatékony segítsége lehet a bevezető cégnek és a többi kollégának is.

4. Próbáljuk felmérni, hogy folyamataink mennyiben speciálisak, és ennek függvényében gondoljuk át, kész „dobozos”megoldásra vagy egyedi fejlesztésre van szükségünk. Dobozos megoldás esetén valószínűleg nem találunk olyan programot, ami 100 százalékban lefedi igényeinket. Próbáljuk megtalálni azt a programot, amely a legkevesebb kompromisszummal vezethető be.

Öt indok, ami miatt minden vállalkozásnak kell ERP
A modern vállalatirányítási rendszerek elengedhetetlenek egy olyan vállalkozásnak, amely beszállítói pozíció után vágyakozik, azonban minden vállalkozásnak hasznára válhatnak – hangzott el a Beszállítónak lenni jó című, a Piac & Profit által rendezett konferencián.
5. Ismerjünk meg minél több rendszert! Kérjünk programbemutatókat. A bemutatók során kérdezzünk minél többet, és ne fogadjunk el sablonválaszokat! Ne induljunk ki feltételezésekből, mindig győződjünk meg arról, hogy az adott program valóban úgy működik, ami az elvárásunk!

6. Lehetőség szerint teszteljük a programokat! Kérjünk demo verziót, és teszteljük a rendszert saját környezetünkben! Minél több kolléga tesztel, annál több tapasztalat alapján hozhatunk megalapozott döntést.

7. Gyakori csapda, de vonatkoztassunk el attól, milyen „szép” a program kezelőfelülete! Soha ne a kinézet alapján döntsünk!

8. Ne felejtsük el, egy jó rendszer mindig az ERP-szállító cég és a megrendelő közötti szoros együttműködés eredménye. A sikerhez elengedhetetlen a bizalom és a folyamatos őszinte kommunikáció.

9. Kezeljük kiemelt fontosságú területnek a kollégák oktatását! Kérjünk betanítást és későbbi időszakos lekövető képzéseket!

A cikk szerzője Jene Károly, a Dolphin Kft. ügyvezetője és vezető fejlesztője, aki több mint 15 éve foglalkozik vállalatirányítási rendszerek bevezetésével és fejlesztésével. A fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdés esetén készséggel áll a kedves olvasók rendelkezésére a [email protected] e-mail címen vagy a a 06 (20) 468-6295-ös központi telefonszámon.
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo