hirdetés

Nem bíznak a vezetők a döntéseikben

A globális üzleti vezetők nem bíznak a döntéseikben, köszönhetően az információk hiányának vagy éppen a könnyű hozzáférhetőségnek. A felmérésből, amelyet a Harvard Business Review Analytics Services végzett el, kiderült, hogy a megkérdezett döntéshozók mindössze 13 százaléka biztos teljes mértékben a döntéseiben.
hirdetés

Fotó: SXC

Tavaly augusztusban 422 vezetőt, menedzsert és vállalati igazgatót kérdeztek meg Észak-Amerika-, Európa-, valamint Ázsia-szerte, ahol arra törekedtek, hogy megértsék a bizalom szintjeit, annak türkében, hogy a vállalati vezetők, hogyan is döntenek a rendelkezésükre álló adatok és információk tudatában.

A felhasználóvezérelt üzleti intelligencia területén tevékenykedő QlikTech által megrendelt kutatás fő kérdéskörei az adatokhoz való hozzáférhetőség és elérhetőség volt, amelyek alátámasztják a döntéshozatalt, valamint a minőségi külső és belső adatok megléte. A válaszadók ezek mindegyikét említették mint bizalomcsökkentő faktort.

A színvonalas cégek 8 alapelve
A megfelelően kialakított és működtetett minőségirányítási rendszer következetességet teremt, biztosítja a folyamatos fejlődést, mérsékli a kiszolgáltatottságot. Szakértőnk cikkéből kiderül, mire van szüksége ahhoz, hogy képes legyen rugalmasan lekövetni a változásokat.
„Napjainkban az üzleti döntést támogató adatok szélesebb körben hozzáférhetővé váltak, ennek ellenére nincs meg az információkba vetett bizalom a döntéshozatalok esetében. Egy olyan időszakban, ahol eleve nagyon nagy a nyomás és amikor valós időben kell a rendelkezésre álló adathalmazok alapján döntéseket hozni, rendkívül fontos, hogy a döntéshozók számára naprakész, pontos és releváns adatok álljanak a rendelkezésre. Az együttműködéshez szükséges adatelemzések megosztása kollégákkal és felsővezetőkkel lehet a kulcs, a hozzáadott emberi tényező, hogy biztosabb döntéshozatalt építsünk ki” – mondta Marcin Mazur, a QlikTech Kelet-Európáért, Görögországért és Izraelért felelős regionális igazgatója.

A felmérés során a válaszadók azt is állították, hogy a szervezeti akadályok hatással vannak a döntéshozatalra. 45 százalékuk szerint sok döntés születik „zárt ajtók” mögött, mindez megfelelő személyek nélkül. A felmérés arra is rámutatott, hogy a megkérdezettek 43 százaléka gondolja úgy, hogy a felsővezetés túlzottan a tapasztalataira támaszkodik. Ezenfelül a megkérdezettek 42 százaléka említette problémaként azt is, hogy sok esetben hiányzik a vállalaton belüli együttműködés.

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo