hirdetés

Négy tipp, hogyan harcolja ki az „igent”!

Egyes vállalkozói képességeket nem lehet az iskolában elsajátítani. Az egyik ilyen, hogy hogyan tárgyaljunk úgy, hogy megszerezzük a hőn áhított „igent” a partner részéről.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Minél nehezebb egy tárgyalás, annál nagyobb az öröm – Kép: Pixabay

Néha nagyon nehéz egy partnerrel megértetni a célunkat, elképzelésünket. Anélkül viszont, hogy képes lenne mélyebben belelátni, mit is szeretnénk, és mit is tudunk, automatikusan nemmel fog válaszolni a kérésünkre. A cégvezetőknek éppen ezért nagyon hamar el kell sajátítaniuk a meggyőzés nyelvét, ha szeretnék valamire vinni hosszabb távon. Akár startup vállalkozásához lenne szüksége tőkére, akár irodát bérelne a cégének, nagyon hamar el kell sajátítania a képességet, hogy optimális feltételeket tudjon kiharcolni a szerződéseihez.

(A hatékony kommunikáció biztosítása az örök érvényű vezetői tippek között is szerepel.)

Adunk négy tippet, mi kell ahhoz, hogy végül meglegyen a partner részéről az a bizonyos „igen”:

– Legyen emberi. Néha az ember tárgyalás közben racionálitásra törekvő géppé válik, és elfeledkezik róla, hogy az asztal mindkét oldalán emberek ülnek. Csak mondja a magáét, nem is gondolva bele, mennyire káros, ha a partnere nem érzi úgy, hogy figyelnek rá, hogy meghallják, amit mond. Hallgassa végig a másikat, mielőtt belefog a saját mondókájába. Ha felismeri a partnere igényeit, könnyebben tudja meggyőzni őt az Ön által nyújtott termék vagy szolgáltatás előnyeiről. Ne feledje, az a jó tárgyalópartner, aki olyan helyzetet tud teremteni, amellyel mindkét fél elégedett.

– Tudja, mikor kell felállni. Ha fel tud állni, és elsétálni az asztaltól, az azt jelenti, valóban üzletet szeretne kötni, nem megalázkodni a másik fél előtt. Ha valaki lekezeli Önt, vagy nem veszi komolyan, tudja, hol az a pont, amikor be kell fejezni a sehová sem vezető tárgyalásokat – már csak a saját ép elméje és a cég integritása miatt is. Felállni és otthagyni a partnert nem könnyű feladat, de sokszor éppen erre van szükség. Ha a partner utólag rájön, hogy mégis Ön az, akivel üzletet kötne, már nincs mit tenni, kénytelen lesz sokkal rosszabb pozícióból indulni.

12 jel, hogy vállalkozónak született
Egy jó vállalkozó nem feltétlenül azokról a tulajdonságairól ismerszik meg fiatalkorában, amit a nagy többség a legjobb vállalatvezéreknek tulajdonít. Sőt. Mutatunk tizenkettőt, ami számít.
– Tudja, mi az, amiről szó sem eshet. Az üzletkötés olyan, mint egy randi, vannak pontok, amelyekkel fel tudja csigázni a szemben ülő fél, van, amivel le tudja lombozni, és van, aminek hallatán azonnal feláll az asztaltól. Az üzleti életben sokan lesznek, akik már az első randin meg akarják mondani, mit és hogyan csináljon, bele akarnak szólni az üzleti tervbe, a termékbe, mindenbe. Néha hasznos tanácsokat adnak, sokszor nem. Tudja, hol a határ, ameddig hagyja őket elmenni, és húzzon nagyon éles vonalat ott, ahonnan kezdve már nincs beleszólásuk a dolgokba.

– Csak olyan emberrel tárgyaljon, aki nem akarja megváltoztatni. Rendkívül fontos, hogy olyan emberrel tárgyaljon, aki látja a cégében és tevékenységében az értéket, és partnernek tekinti, nem csak egy kihasználható áldozatnak. Akármilyen kezdő vállalkozó is, akármilyen kiszolgáltatott helyzetben is van, ne hagyja, hogy mások Önből húzzanak hasznot. Mindig emlékeztesse magát arra, milyen sokat ér.

Ha sikeresen akar tárgyalásokat folytatni, a kompromisszum elengedhetetlen. Mérje fel, mi a legfontosabb Önnek, és mi a legfontosabb az ügyfelének, és van-e olyan közös metszete az elképzeléseiknek, amelyek mindkét fél megelégedését hozzák. Ha igen, folytassa a tárgyalásokat a kevésbé fontos témák irányába, amíg végül mindketten rábólintanak, és megszületik a mindkét fél számára megnyugtató „igen".

Öt ötlet, hogyan kommunikáljon hatékonyabban!
Vannak emberek, akikből úgy kell kihúzni minden szót, mások órákig csacsognak, mégsem derül ki, mit is akarnak mondani valójában. Megint mások cégen belüli hatalmi játszmákat erőltetnek a többiekre, mások pedig zavarukban inkább hallgatnak. A legtöbb vállalkozásban a kommunikáció távolról sem tökéletes, márpedig a zavarok e téren óriási visszaesésekhez vezetnek a hatékonyságban.
hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo