„Az új dolgok kipróbálását pedig hol máshol kezdhetnénk, mint saját magunkon? Én magam is megkóstoltam már a rovarfehérje-szeletet, enyhén édes müzliszeletre emlékeztet, így bátran ajánlom, mert igazán finom.”
Kevesebb energiával több tápanyag
A tücsökfehérje a környezetvédelmi értéke mellett ráadásul egy rendkívül tápanyagdús élelmiszer-alapanyag. Nemcsak fehérjében, hanem rostban és ásványi anyagokban – elsősorban omega-3-ban, B12 vitaminban és vasban – gazdag, miközben alacsony a szénhidrát és zsír tartalma. Egy igazi „superfoodról”, szuperélelmiszerről van tehát szó, aminek felhasználása előbb-utóbb megkerülhetetlen lesz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy idén már uniós és hazai szinten is szabályozás született a felhasználására. „A rendelet megjelenésével is egy lépést tettünk előre, hogy ismertek és elérhetők legyenek a rovarfehérje tartalmú élelmiszerek” – hangsúlyozta Péter Dániel.