Lehet, hogy nem kéne beleélni magunkat a távmunkába?

Magyarországon éppen mostanában kezdik a cégvezetők is meglátni a távmunka előnyeit, de van, ahol már éppen túl is vannak ezen az „őrületen”. Miért éri meg belevágni?

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Először a marketing részleg minden dolgozóját visszahívta az irodába, majd második lépésként minden részlegen megszüntette a távmunkát az IBM. Ez valójában – amerikai vállalatról lévén szó – sokaknak sokkal komolyabb változást jelentett, mint, hogy mostantól mindennap fel kell venni az üzleti öltözetet és átutazni a városon. Sokan ugyanis teljes távmunkában akár az ország másik feléről dolgoztak a vállalatnak. A marketingesek esetében viszont a döntést követően mindenkinek a létrehozott hat központ valamelyikébe kell bejárni, tehát sok esetben az ország másik felére kellett költöznie a munkavállalóknak. Aki pedig ezt nem vállalta, attól elköszönt a vállalat.

Állás? Nem kell, csak munkát akarok
Észrevette már, hogy mostanában mintha folyamatosan csúcsforgalom lenne? Mit csinál ennyi ember az utcán, a nap közepén? Senki nem dolgozik? Dehogynem. Csak nem úgy. A szabadúszók gazdasága a PwC előrejelzése szerint 2020-ra 43 milliárd fontos (közel 49 milliárd eurós) iparág lesz.
Egyesek szerint – éppen ez utóbbi miatt – valójában burkolt leépítésről van szó, a The Wall Street Journal értesülései szerint viszont a munka „megváltozott természetével” indokolta a cég vezetése a vállalat munkaszervezésre vonatkozó stratégiájának teljes átalakítását. Ez azért kissé meglepő, mert bár a „munka természete” valóban változik, sokkal inkább úgy tűnik, hogy a laza, projektre szerveződő kapcsolatok azok, amelyek egyre inkább meghatározóak lesznek a cégek életében is. Világszerte egyre többen, egyre több területen dolgoznak szabadúszóként, és a cégek is kezdik belátni, hatékonyabb lehet, ha egy-egy projektre az adott terület specialistájával dolgoztatnak, akinek a munkájára viszont csak átmeneti időre van szükség. (Ld. keretes írásunkat.)

Hogy éppen egy technológiai cég az, amely a távmunka visszaszorítása mellett döntött, az azért is meglepő, mert sokak szerint a sikeres bevezetés egyik kulcsfontosságú feltétele éppen a megfelelő, a távoli közös munkát segítő technológia megléte. Egy évvel ezelőtt még a hazai IBM vezetősége is azt magyarázta technológiai értelemben a munkavégzésre közösségi tevékenységként tekintenek, és ezért egy, a közösségre épülő multifunkcionális rendszerben is dolgoznak.

Egy gigavállalat pálfordulása pedig azért is meglepő, mert az elmúlt időszakban tanulmányok és kutatások sokasága támasztotta alá: mind a cég, mind a munkavállalók számára megéri, ha az irodától távol (is) dolgozhatnak.

Kép:Pixabay

Olcsóbb és motivált munkavállalók

Egy tavalyi készült kutatás szerint az európai munkavállalók 62 százaléka a munkája egy részét ma már otthonról végzi. Az Epson kutatása szerint Magyarországon már alig minden tizedik munkavállaló (9%) tölti munkaidejének teljes részét kizárólag irodai környezetben. A home office olyannyira közkedvelt, hogy a megkérdezettek közel fele akár 20 százalékkal kevesebb fizetésért is hajlandó lenne dolgozni, ha ezt otthonról tehetné. A távmunka költségcsökkentő hatása ráadásul nem csak ebben mutatkozik meg, hanem áttételes formában is, például az iroda bérleti díjában. Ha a kollégák egy része nem jár be, sokkal kevesebb asztal, munkaállomás, vagyis összességében hely szükséges, ami újabb megtakarítást jelenthet. Ráadásul a távmunka kapcsán számos költség elszámolható.

De nem az anyagi előny az egyetlen, ami a munkáltatók számára vonzóvá teheti ezt a megoldást. A motivált dolgozók ugyanis sokkal többet is tehetnek a vállalatért annál, mint, hogy nem kérnek fizetésemelést. A távoli munkavégzés lehetősége annyira vonzó, hogy akár béren kívüli juttatásként is beépíthető lenne a szervezeti működésbe – a cégek többsége azonban még messze nem tart itt.

A munka és magánélet egyensúlyának szempontjából is komoly javulást érhetünk el a segítségével, már csak azért is, mert a munkanapok jelentősen rövidebbé válhatnak az ingázási idő kiküszöbölésével. De akár a munkaerőhiány csökkentésében is szerepe lehet, például az informatikai szektorban. Sok esetben ugyanis a munkaerő kereslet és kínálat fizikai távolsága az, ami akadályozza a sikeres toborzást, a távolról végezhető munkák esetében azonban nem feltétlenül gond a magyarok hírhedt immobilitása.

A főnök igényli az ellenőrzést

Felmérések azt is megmutatták, hogy az emberek nagy része szerint messze nem az irodában a leginkább produktív, ennek ellenére sok cég ódzkodik a távoli munkavégzés lehetőségétől. Egy amerikai felmérés szerint állítólag azért, mert a menedzserek egyrészt nem bíznak az alkalmazottakban és abban, hogy valóban elvégzik a munkát otthonról is. Másrészt a menedzserek attól is félnek, hogy ők maguk nem lesznek képesek összefogni és irányítani egy olyan csapatot, amelynek tagjai sokszor nincsenek jelen az irodában.

Ugyanakkor a munkavállalók önállóságának alábecslése azzal a káros következménnyel is jár, hogy az eredményesség demonstrálására csak a vezető jelenlétében van lehetőség – vagyis kizárólag a vezető személyes és fenyegető ellenőrzése az, ami valódi erőbedobásra készteti a munkavállalót – ez pedig nyilvánvalóan kontraproduktív a szervezet és a vezető szempontjából.

Nem megváltás

Hogy mennyire eredményes a távmunka, azt a munkafolyamatok jellegzetességei is meghatározzák. A nagyobb kollaborációt, speciális tárgyi eszközöket igénylő feladatok esetében értelemszerűen nem, míg az elmélyülést, összpontosítást és egyéni kreativitást igénylő feladatok esetében kifejezetten megfelel ez a fajta munkavégzés. Befolyásoló tényezők emellett a vállalaton belül elterjed kommunikációs szokások, a vezetői attitűd és természetesen a munkavállaló személyisége, szociábilitása is a Távmunka Szövetség tapasztalatai szerint.

Vagyis nincs egyetlen igaz út. Bár eddig úgy tűnt, nem nagyon létezhet távmunka nélküli jövő a fejlett világ munkaerőpiacán, lehet, hogy nem mindenkinek ez hozza meg a várt lojalitás és hatékonyság növekedést.

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo