hirdetés

Időtlen trükk az értékesítési szövegek írásánál

Örökérvényű igazság a kereskedelemben, hogy minél kevesebb van valamiből, annál nagyobb rá az igény. Kérdezzük meg szüleinket, nagyszüleinket, hogy meséljenek a hiánygazdaságról, amikor még sorban kellett állni az üzletekben egy kiló banánért. Szakértőnk cikkéből megtudhatja, hogyan alkalmazható ez a trükk a gyakorlatban.
hirdetés

Időtlen trükk, de érdemes ésszel alkalmazni - Kép: SXC

Az ember akkor érzi igazán valaminek a szükségét, ha a hiányát érzi. Nem véletlen, hogy ezt a két kifejezést gyakran egyenértékűként is használjuk. Ezt a tudást vetik be a marketingben, amikor az „utolsó darabokat” árulják valamiből, vagy amikor a polcra csak 1 terméket tesznek ki, pedig a raktárban még van 100. Az utolsó elérhető termék felébreszti a vásárlóban a sürgősség érzését, ami az egyik legfontosabb lépés a vásárlás felé vezető úton.

A sürgősség kulcsszerepe

Ha az érdeklődő nem érzi szükségesnek az azonnali vásárlást, későbbre halasztja, és nagy eséllyel el is feledkezik róla, vagy meggondolja magát. Különösen igaz ez az internet világában, ahol a szörfözők villámsebességgel kattintgatnak egyik oldalról a másikra, és elenyésző az esélye, hogy eszükbe jusson később visszatérni egy korábbi helyre.

Képzelje el, hogy a boltban megtetszik egy nadrág, ám kicsit drágának tartja, ezért még habozik a megvásárlásán. Az eladó figyelmezteti, hogy holnap lecserélik az egész kollekciót, ezért már csak ma estig veheti meg a nadrágot. Ugye rögtön fontosabbnak érzi ugyanazt a ruhadarabot? Az online marketing során még inkább szükséges az ilyen módszerek alkalmazása, ezért reklámszövegének nem csak a vásárlást kell ösztönözni, hanem meg kell előzni a halogatást.

Miért nem vásárol a nézelődő?

A legtöbb ember információt keres a neten, nem rögtön vásárolni akar. Ezért először körülnéznek, olvasgatnak, így szemlélődnek az Ön oldalán is. Ha a képernyő minden négyzetcentiméteréről a „Vedd meg!” felirat ordít rájuk, gyorsan menekülőre fogják, hiszen jóformán még azt sem tudják, mit és miért kéne vásárolniuk. Tudjuk, hogy az emberek nem szeretik, ha el akarnak adni nekik valamit, ellenben imádnak vásárolni. Tehát vásárolni is fognak, ha meggyőzzük, és nem elriasztjuk őket.

Akkor sem fog létrejönni az üzlet, ha a nézelődőnek nagyon tetszik a termék, lehengerelte a reklámszöveg, viszont úgy érzi, még ráér a döntéssel. A halogatásból szinte soha nem lesz vásárlás. Ezért ne hagyja, hogy a leendő vevő csak ráérősen szemlélődjön. Ha már eljutott addig, hogy megismerte a terméket, és elnyerte a tetszését, vegye is meg. Ebben segít a hiányérzet felkeltése, a halogatás megszüntetése.

Hogyan lehet ezt a gyakorlatban ügyesen használni?

Következő cikkünkből három örökzöld tippet kaphat ehhez!

Langmár Zsuzsanna www.szovegirasblog.hu

hirdetés

Véleményvezér

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo