Ezt teszik a sikeres emberek péntek délután!

Nem mindegy hogyan zárjuk a munkahetet, amit péntek délután teszünk, ugyanis nagyban kihat arra, milyen lesz a következő hetünk. Bemutatunk tíz dolgot, amit a sikeres vezetők megtesznek, mielőtt megkezdődik a hétvége.

Ne dobj el mindent - még - Kép: SXC

1. Gondoljuk át, mit tettünk a héten!

Sokszor sokkal könnyebb arra gondolni, mit NEM végeztünk el öt nap alatt, ám fontosabb, hogy azt is számba vegyük, mit értünk el. Még akkor is, ha semmi különleges előrehaladást nem értünk el, egy produktív munkahét lezárásánál vegyük számba az összes „kis győzelmünket”. Ez nem csak örömérzettel tölthet el, de fel is pörget minket a következő hétre.

2. Tűzzünk ki célokat a következő hétre!

Fontos számba venni, hogy akár magán, akár munkahelyi életünkben milyen konkrét dolgokat akarunk elérni a következő héten. Tűzzünk ki magunk elő két-három célt, amit mindenképpen el akarunk érni.

3. Állítsuk össze a tennivalók listáját!

Nem csak céljaink, hanem kötelező tennivalóink is lesznek a következő héten. A péntek délutánt használjuk fel arra, hogy végiggondoljuk és összeírjuk, hogy mire kell ügyelnünk, mire kell felkészülnünk a hétvége után és azt is eldönthetjük, mit halasszunk el. Fontos ugyanis, hogy a péntek délután mámorában ne ütemezzünk be túl sok feladatot magunknak a következő munkanapokra!

4. Jelöljünk ki szabadidőt magunknak!

A következő heti feladatok összeállításánál ne feledkezzünk meg arról sem, hogy jelöljünk meg minden napra egy-két órát, amikorra nem szervezünk programot, hanem az így nyert időt magunkra fordíthatjuk. A sikeres emberek ugyanis hajlamosak beleesni a „munkaholizmus” csapdájába, ami gyorsan kiégéshez vezethet!

Mindenkinek árt, mégis együtt élünk vele
Mindenkinek van, mindenki beszél róla, mégse tudjuk pontosan, hogy mi is ez, és mennyire veszélyes. A stressz a mai munkahelyi élet egyik talán leggyakrabban használt szava, de kevesen gondolnak bele, hogy valójában mekkora károkat okoz nem csak a munkavállalóknak, hanem a cégeknek is. Pedig épp olyan fontos munkavédelmi kérdés a pszichoszociális egészség, mint a fizikai, vagy kémiai munkavédelem.
5. Rakjunk rendet a levéltömegben!

Szinte biztos, hogy százával kaptunk olyan emaileket a héten, amelyek olvasatlanul pihennek a mappánkban, vagy „nem sürgősként” megfeledkeztünk róluk. A péntek délután szánjunk arra egy fél órát, hogy átnézzük, mi rejlik a postaládánkban. Itt olvashat arról, hogyan tartson rendet a beérkező levelek tömkelegében! érdemes az íróasztalunkon pihenő papírhalmokat is átnézni, hogy a jövő hétfőn ne olyan érzéssel kezdjünk munkába, hogy számtalan elintézetlen irat vár minket az irodában.

6. Közöljük, hogyan és mikor leszünk elérhetőek!

Gond a hétvégén is akadhat, ezért mindig jelezzük beosztottjainknak, munkatársainknak, milyen esetekben és hogyan érhetnek el minket. Ha például olyan eseményen vagyunk, ahol telefonon nem érhetnek el, de emailben igen, vagy éppen az elektronikus postánkra nem tudunk ránézni, de a hangüzeneteinket lehallgathatjuk, ezt mindenképpen közöljük, így elkerülhető a szombat esti tucatnyi nem fogadott hívás, vagy a hangpostában napokig pihenő üzenetek. Bár a legtöbb cégvezető ma már simán zsebre is vághatja vállalatát!

7. Tervezzük meg a hétvégét!

Ha a családunkkal, vagy a gyerekeinkkel, vagy akár barátainkkal készülünk valahová, szánjunk rá néhány percet pénteken, gondoljuk végig a felmerülő lehetőségeket. Foglaljunk szállást, vagy asztalt az étteremben, rendeljük meg a jegyeket, vagy keressünk valakit, aki vigyáz a macskánkra. Ez a néhány percnyi ráfordítás sok bosszúságtól kímélhet meg minket és így nyugodtabban élvezhetjük a hétvégét.

8. Mozduljunk ki!

Élvezzük ki a hét utolsó munkanapját és lazítsunk egy kicsit! Ha csak ezt az egy délutánt magunkra szánjuk és olyan programot szervezünk, amit valóban élvezhetünk, kellemesebben tölthetjük a hétvégét is. Akár igyunk meg egy sört a barátokkal, akár teniszezzünk egyet, vagy izzadjunk egy jót a szaunában, a fontos, hogy élvezzük ki a munkahét utolsó napját.

9. Köszönjük meg az egész heti munkát!

Nem csak nekünk lesz hétvége, hanem a munkatársaknak, beosztottaknak is. Ők is keményen dolgoztak a héten, köszönjük meg nekik a heti teljesítményüket. Ez javítja moráljukat, mivel érzik, hogy értékeljük az erőfeszítéseiket.

10. Köszönjünk el mindenkitől!

Egy sima „Kellemes hétvégét mindenkinek!” többet tehet, a morál javítása érdekében, mint egy céges kirándulás. Találjunk módot arra, hogy elköszönjünk a beosztottjainktól, munkatársainktól, még akkor is, ha csak levélben tudjuk megtenni, mielőtt mindenki elhagyja az irodát!

A cikk az alábbi írás alapján készült

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo