hirdetés

Irány a külpiac! De hová és hogyan?

Bár a hazai exportból alig 23 százalékkal részesednek a kkv-k, néhány kisvállalat komoly külpiaci sikereket tud felmutatni. Maroknyi alkalmazottat foglalkoztató garázscég is válhat több száz fős szervezetté néhány év alatt, ha megtalálja a piacát, akár Magyarországtól lényegesen távolabb eső régiókban is. A hogyan és a hol a nagy kérdések, amelyekre a Piac & Profit piacbővítésről szóló, Piacbővítés exporttal című, fórummal egybekötött konferenciáján kaphatnak választ a cégek.
hirdetés

A hazai export négyötöde az EU-országokba irányul. Az EU-n kívül azonban jóval nagyobb piacbővítési esélyei vannak a hazai kkv-knak, ezért is épül a kormányzati stratégia arra, hogy 2028-ra a magyar export 33 százaléka – a mostani 12 százalék helyett – Európán kívülre irányuljon. A másik nagyon fontos állami célkitűzés az exportáló kisebb vállalkozások arányának folyamatos növelése. Talán kevés kis- és középvállalkozás tudja, hogy nincs magára hagyva: a külpiacok felé a kitörést, a terjeszkedést intézmények segítik, kezdve a kereskedőházaktól egészen a támogatott finanszírozási konstrukciókig. Ha tudnák, bizonyára többen merészkednének az országhatáron túlra, onnan keletre, délre.

Mi várja az exporttevékenységre, piacbővítésre kész kkv-kat keleten, a Balkánon, az arab országokban, Indokínában, Kínában, Izraelben? Milyen kormányzati, intézményi és más, piaci alapú segítségeket vehetnek igénybe exporttevékenységük, üzleti kapcsolataik elindításához, megszerzéséhez? Mivel ma csupán minden negyedik exportáló vállalatnál van dedikált ember, aki ezzel a területtel foglalkozik, az információátadás és a támogatás nagyon fontos a lehetőségek kiaknázása érdekében.

Bátrabbak lehetnek a magyar exportőrök
Még decemberben döntött úgy az indonéziai Balin a Világkereskedelmi Szervezet (WTO), hogy a vámeljárások egyszerűbbé és átláthatóbbá tételével lehetővé teszi a nemzetközi áruforgalom fellendülését.
A Piac & Profit piacbővítésről szóló rendezvényén plenáris előadásokon, interaktív fórumon és személyes konzultációkon kaphatnak választ kérdéseikre a külföldi piacra lépést már konkrétan tervező vállalkozások és azok a cégek is, amelyek még csak eljátszanak az exportálás gondolatával. A konferencián így néhány óra alatt válhatnak a résztvevők szakértőkké. Feltehetik kérdéseiket a szakembereknek, megismerhetnek céges tapasztalatokat, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a távoli piacokra való belépést tervezőknek abban is, hogy elkerüljék az exportálás buktatóit.

Ne hezitáljon, jöjjön el, és kérdezzen a külpiacokról konkrétan! Néha a legmeglepőbb relációk jelenthetnek komoly kitörési pontot.

Várjuk Önt 2014. február 20-án Piacbővítés exporttal című konferenciánkon, Budapesten, a BKIK Székházban. A gyakorlati ismeretek mellett szó lesz a kormány kkv-k exporttevékenységét elősegítő intézkedéseiről, a külpiaci nyitásról, valamint a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) exportfejlesztési tevékenységéről is.

A rendezvény részletes programjáról itt tájékozódhat.

További információért forduljon a Piac & Profit Konferenciaközpont munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén: [email protected], 06 (1) 239-9597

hirdetés

Véleményvezér

Hogyan soroznak az ukránok?

Hogyan soroznak az ukránok?

A rém és álhírek minden háborúnak természetes velejárói. Ezek között kiigazodni viszont fontos egy végzetes konfliktus idején.
Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Korrupció elleni front indult Ukrajnában

Szomorú, de a nagy számok azt mutaják, hogy a korrupció nyugatról keletre tartva csak egyre nő. Hogyan lehetne megállítani?
Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Mi történne ha holnap megszűnnének az ársapkák itthon? Pontos számítás

Nagy vitatéma, hogy hasznosak-e az ársapkák, vagy nem. A benzin esetében nagy volt a bukta, de kérdés, mi lenne az élelmiszerek esetében.
Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Imádja a közpénzből vett luxust a fideszes polgármester

Pétervására város fideszes polgármestere nemcsak kastélyt épített uniós pénz felhasználásával magának.
Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

Újabb EU pénzből épített fideszes kastélyt talált Hadházy Ákos

A független képviselő töretlen szorgalommal igyekszik utánajárni, hogy hová kerülnek az uniós pénzek.
Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

Az összeszerelő-üzemként működő magyar gazdaság nagyon kitett a globális láncokban mutatkozó zavaroknak

A rendkívül magas magyar infláció mögött rossz, vagy tudatos kormányzati intézkedések állnak.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo