hirdetés

Irány a külpiac! De hová és hogyan?

Bár a hazai exportból alig 23 százalékkal részesednek a kkv-k, néhány kisvállalat komoly külpiaci sikereket tud felmutatni. Maroknyi alkalmazottat foglalkoztató garázscég is válhat több száz fős szervezetté néhány év alatt, ha megtalálja a piacát, akár Magyarországtól lényegesen távolabb eső régiókban is. A hogyan és a hol a nagy kérdések, amelyekre a Piac & Profit piacbővítésről szóló, Piacbővítés exporttal című, fórummal egybekötött konferenciáján kaphatnak választ a cégek.
hirdetés

A hazai export négyötöde az EU-országokba irányul. Az EU-n kívül azonban jóval nagyobb piacbővítési esélyei vannak a hazai kkv-knak, ezért is épül a kormányzati stratégia arra, hogy 2028-ra a magyar export 33 százaléka – a mostani 12 százalék helyett – Európán kívülre irányuljon. A másik nagyon fontos állami célkitűzés az exportáló kisebb vállalkozások arányának folyamatos növelése. Talán kevés kis- és középvállalkozás tudja, hogy nincs magára hagyva: a külpiacok felé a kitörést, a terjeszkedést intézmények segítik, kezdve a kereskedőházaktól egészen a támogatott finanszírozási konstrukciókig. Ha tudnák, bizonyára többen merészkednének az országhatáron túlra, onnan keletre, délre.

Mi várja az exporttevékenységre, piacbővítésre kész kkv-kat keleten, a Balkánon, az arab országokban, Indokínában, Kínában, Izraelben? Milyen kormányzati, intézményi és más, piaci alapú segítségeket vehetnek igénybe exporttevékenységük, üzleti kapcsolataik elindításához, megszerzéséhez? Mivel ma csupán minden negyedik exportáló vállalatnál van dedikált ember, aki ezzel a területtel foglalkozik, az információátadás és a támogatás nagyon fontos a lehetőségek kiaknázása érdekében.

Bátrabbak lehetnek a magyar exportőrök
Még decemberben döntött úgy az indonéziai Balin a Világkereskedelmi Szervezet (WTO), hogy a vámeljárások egyszerűbbé és átláthatóbbá tételével lehetővé teszi a nemzetközi áruforgalom fellendülését.
A Piac & Profit piacbővítésről szóló rendezvényén plenáris előadásokon, interaktív fórumon és személyes konzultációkon kaphatnak választ kérdéseikre a külföldi piacra lépést már konkrétan tervező vállalkozások és azok a cégek is, amelyek még csak eljátszanak az exportálás gondolatával. A konferencián így néhány óra alatt válhatnak a résztvevők szakértőkké. Feltehetik kérdéseiket a szakembereknek, megismerhetnek céges tapasztalatokat, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a távoli piacokra való belépést tervezőknek abban is, hogy elkerüljék az exportálás buktatóit.

Ne hezitáljon, jöjjön el, és kérdezzen a külpiacokról konkrétan! Néha a legmeglepőbb relációk jelenthetnek komoly kitörési pontot.

Várjuk Önt 2014. február 20-án Piacbővítés exporttal című konferenciánkon, Budapesten, a BKIK Székházban. A gyakorlati ismeretek mellett szó lesz a kormány kkv-k exporttevékenységét elősegítő intézkedéseiről, a külpiaci nyitásról, valamint a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) exportfejlesztési tevékenységéről is.

A rendezvény részletes programjáról itt tájékozódhat.

További információért forduljon a Piac & Profit Konferenciaközpont munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén: [email protected], 06 (1) 239-9597

hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo