Veszélyeztetik az idősebbek a fiatalok karrierjét?

A 65 év felett továbbra is munkaviszonyban maradók aránya drámaian megnőtt az elmúlt években, és ez az arány várhatóan csak tovább fog növekedni. Csakhogy közben nem szabad elfeledkezni az utánpótlásról sem.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Kép: SXC

A Hays szaktanácsadói szerint a munkahelyeknek létre kell hozniuk a megfelelő egyensúlyt az idősebb és a munkapiacra frissen belépő munkaerő között. Az idősödő munkaerő a késleltetett nyugdíjba vonulás által tovább marad a magasabb képzettséget igénylő pozíciókban. De veszélyben van-e ezáltal a tehetség utánpótlás? Az idősödő munkaerő korlátozza vajon a fiatal tehetségek hozzáférését a magasabb pozíciókhoz?

“Az idősebb dolgozók nagyrabecsült tagjai lettek a vállalatoknak, főleg azokon a területeken, ahol nagy a szakképzettséghiány, mivel itt felbecsülhetetlen tapasztalatot tudnak nyújtani – mondja Tammy Nagy-Stellini, a Hays Hungary Ügyvezetője. Ugyanakkor fontos, hogy a vállalatok megtalálják az arany középutat, annak érdekében, hogy az idősebb munkavállalókat megtartsák, mindemellett karrierlehetőséget adjanak a fiatalabb generáció számára, így ők is részesülhetnek idősebb kollégáik tapasztalataiból, tanulhatnak tőlük.”

Amikor előre tervezünk, biztosítanunk kell, hogy az országnak van jövőbeli tehetség utánpótlása, akik rendelkeznek a szükséges képességekkel és tapasztalattal, ami szükséges ahhoz, hogy átvehessék az öregedő munkaerő helyét, amikor azok ténylegesen nyugdíjba vonulnak annak érdekében, hogy fenntartsuk a versenyelőnyt. Különben egy olyan szakképzettséghiány fog keletkezni amelyet nagyon sok év és hatalmas időbefektetés lenne újra pótolni.

Ezért kell a munkaadónak megtalálniuk a megfelelő egyensúlyt a jól képzett és tapasztalt idősebb dolgozók megtartása és a következő generációs munkavállalók toborzása és fejlesztése között. Végezetül, a Hays azt javasolja, hogy a középpontban a munkavállalók toborzása, fejlesztése és a képzésük álljon minden szinten és minden korosztályban.

VISSZATÉRNI A MUNKAERŐPIACRA?
Az időskorú népességben rejlő lehetőségek kiaknázása sürgető társadalmi kihívássá vált az elmúlt években. Az Európai Unióban az 55 és 64 év közöttiek foglalkoztatási rátája majdnem elérte az 50 százalékot 2011-ben, míg hazánkban az idősebb korosztály mindössze 36 százaléka aktív munkavállaló. Drasztikus csökkenő tendencia figyelhető meg továbbá Magyarországon: az 55–59 közöttiek 54 százaléka, míg a 60–64-es korosztálynak pusztán a 14 százaléka tartozik a foglalkoztatottak táborába. Pedig az időskorúak foglalkoztatása mindenkinek előnyös lenne.

Véleményvezér

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo