A felforgatók lesznek az idei sztárok

Jubileumi, 20. évéhez érkezett a közép-európai Deloitte Technology Fast 50. A program a régió 50 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozását mutatja be az állami és magánszféra területéről. 

Az idei évben a legtöbb jelentkezőre a Most Disruptive Innovation kategóriában számít a Deloitte, ezen belül is összesen 7 alkategóriába lehet jelentkezni. Ez a kategória olyan egyedi és innovatív terméket, vagy szolgáltatást kifejlesztő cégeket díjaz, melyek forradalmi hatással vannak a piacra. Alkategóriák szerint fintech, környezetvédelmi technológia, egészségügy és élettudományok, kommunikáció, média és szórakoztatás, hardver, ill. szoftver termékeket fejlesztőket keres a Deloitte.

depositphotos.com

Miért éri meg egy cégnek nevezni a Fast 50-be?

A leggyorsabban növekedő technológiai vállalatok közé szenvedéllyel, elhivatottsággal és innovatív szemlélettel lehet bekerülni. Ezek önmagukban is lehetnek a siker kulcsai, de egy társaság elég sokat profitálhat abból is, hogy felkerül a Deloitte Fast 50 listára. Alapvető az, hogy az 50 közé kerüléssel pozitív médiavisszhangot kap hazai és nemzetközi szinten egyaránt, ahogy a korábbi évek listára került cégei is megtapasztalhatták ezt. Ezzel együtt jár a nagyobb fokú hitelesség és márkaismertség, a márkareputáció növekedése a potenciális üzleti partnerek, befektetők, ügyfelek és munkavállalók szemében. A Fast 50 közé kerülés még automatikus nevezést is jelent a Deloitte Fast 500 EMEA programba, ahol a nevezett cég esélyt kap arra, hogy szélesebb körű ismertségre tegyen szert a közép-európai régión kívül is.

Ezen kívül az is jelentős, ami nem a nyilvánosság szeme előtt zajlik: a kategóriagyőztesek üzletük bővítésére és komolyabb üzleti kapcsolatok építésére stratégiai fókuszú és brainstorming találkozókon vesznek részt a Deloitte-tal és partnereivel, és értékes networking lehetőségekhez jutnak más magas teljesítményű technológiai vállalatokkal és iparági szakértőkkel” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte Magyarország adó- és jogi osztályának partnere.

Rekordok, rekordok és rekordok

Magyarországot 2018-ban két vállalat képviselte a Fast 50 rangsorban. A Supercharge Kft. 740 százalékos növekedéssel a 12. helyet szerezte meg a régiós listán. A társaságot 2010-ben alapították és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával, ahol olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek elsősorban mobilra szánt digitális megoldásokat, mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom, vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero. A másik magyar vállalkozás, a 2011-ben alapított SmartFront elsősorban kis- és középvállalatok számára fejleszt rugalmas, webalapú vállalatirányítási megoldásokat. A társaság 2014 és 2017 között 288 százalékkal tudta növelni árbevételét, ezzel a 45. lett a tavalyi Fast 50 listán.

A tavalyi év volt a harmadik a sorban, amikor átlagos növekedésük alapján

Ha nem képes gyorsan reagálni, megeszik a „felforgatók”
Az új technológiák kínálta lehetőségek kihasználása, a működést támogató infrastruktúra folyamatos fejlesztése és a stratégiai gondolkodás – ez az a három fő terület, amelyekre a Deloitte elemzése szerint kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a magántulajdonú vállalkozásoknak ahhoz, hogy az üzleti világ gyors változásainak nyertesei lehessenek.
rekordot döntöttek a régió technológiai vállalatai, ami azt mutatja, hogy folytatódik az ágazat robbanásszerű fejlődése a térségben, és ez az idei évben is várható” – tette hozzá Tancsa Zoltán.

2017-ben is két hazai céggel büszkélkedhetett a Fast 50 rangsor. A 2006-ban alapított Starschema az üzleti intelligencia területéről érkezett, és 541%-os növekedést produkálva a 24. helyet szerezte meg. A társaság Fortune 500-as cégek számára nyújt megoldásokat fejlett adatvirtualizációs és Big Data kezelő technológiával. A Hiflylabs a 44. helyen végzett a maga 348 százalékos növekedésével. A társaság üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással és mobilfejlesztéssel foglalkozik, üzleti problémákra biztosít megoldásokat a pénzügyi, államigazgatási, telekommunikációs és a közmű szektorban, valamint a logisztikai és ipari vállalatok számára.

A hazai vállalatok hatékonyságát és innovációs jelenlétét mutatja, hogy a korábbi években is több magyar vállalkozásnak sikerült a Fast 50 éves listáin helyet szereznie magának. A növekedésnek és fejlődésnek ez csak dobbantója volt, erre talán egyik legjobb példa a 2014-es listát vezető Szallas.hu. Abban az évben a társaság fergeteges, 2259%-os növekedéssel került a rangsor élére, de a következő évben, 2015-ben is dobogón tudott maradni a szintén nem elhanyagolható, 1209 százalékos növekedésével. A teljes tavalyi rangsort ITT lehet megtekinteni.

Aki úgy gondolja, hogy megvan vállalatában mindaz, ami a leggyorsabban növekvő technológiai cégek elitjébe sorolja, mindenképpen látogasson el IDE, ahol megismerheti a jelentkezés és a nevezés részleteit. A nevezési időszak május 1-én indult és július 31-ig tart. A nevezések felülvizsgálata szeptember 31-én zárul, a jubileumi, 20. Deloitte Technology Fast 50 díjátadó pedig 2019. október 17-én lesz.

Véleményvezér

Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.
Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo