hirdetés

7 tipp, hogy sikeres legyen

A napi rutinon, néhány alapvető szokáson való változtatás drámai hatást hozhat az üzleti életben. Az nbrpro szakértői összeszedtek hét olyan szokást, amelyek azonnali változást hozhatnak. 
hirdetés

 


Kép: flickr/IrsEin

1. Kapcsolati háló kiépítése: Ma a legtöbb cégvezető ismeri a hálózatok erejét, mitöbb jelentős időt szánnak arra, hogy minőségi üzleti kapcsolatokat építsen ki. Tegye Ön is ezt. Az üzleti világ rengeteg fórumot kínál a kapcsolatépítésre, így a szokásos elutasítás helyett mondjon IGEN-t minden lehetőségre, ahol új embereket ismerhet meg. Nem tudni, hogy ők épp beszállítói, legjobb alkalmazottai, vagy megrendelői lesznek.  

2. Vásárlócentrikusság: Az üzleti sikerek megkívánják a vásárló iránti feltétlen elkötelezettséget. Ezen elkötelezettség alapja a „vásárló világának megértése" típusú gondolkodásmód. Ha pontosan megértjük, mit szeretnének a vásárlóink a lojális vásárlói körön felül óriási üzleti lehetőségek tárulnak elénk. Tehát vegyük le a fókszt a profitról és válasszuk célként a vásárlóink minél tökéletesebb megértéést. (Vevő nem a kapcsolatok szétnyúzásával vagy ámítással szerezhető a mostani nehéz helyzetben, hanem kölcsönös elégedettséggel.)

3.  Alázat és őszinteség: Az üzleti sikerek megkívánják a saját erősségeink és gyengéink tökéletes ismeretét. Nyitottnak kell lennünk arra, hogy őszinték legyünk, elsősorban magunkkal, illetve a cégünkkel. Ne pazaroljunk energiát a gyengeségeink fejlesztésére.  Jobb, ha ezekre külső segítséget keresünk, míg a saját erőforrásainkat erősségeinkre fókszáljuk.  Szánjunk tehát időt erősségeink felkutatására, legyünk őszinték és alázatosak magunkkal és ügyfeleinkkel.

4. Alkalmazkodóképesség: Az üzleti sikerek egyik legfontosabb tényezője a változó helyzetekhez történő alkalmazkodás. A dolgok rendszerint nem úgy történnek ahogy megterveztük őket. Az üzleti világ tele van meglepetésekkel és előre nem látható eseményekkel. Azok a cégvezetők, akik alkalmazzák az alkalmazkodás képességét, képesek ezekre a változó szituációkra megfelelő választ adni, még akkor is, ha nem áll minden információ rendelkezésre. Ehhez természetesen megfelelő személyiség, és a döntések alapjául szolgáló mélyen megértett alap - elvrendszer szükséges.  

5. Koncentráljunk a lehetőségekre:  A Problémák, kihívások az üzleti élet természetes részei. Munkaerő problémák, vásárlók félreértése, üzleti problémák végeláthatatlan sorával találkozunk. Ha célunk a siker, mindig nézzük meg az érem mindkét oldalát. Minden probléma egy lehetőséget rejt magában. Ha a lehetőségekre fókuszálunk, az üzleti életünk energikusabb és érdekesebb lesz.

6. Találjunk jobb megoldást: A termelőképesség az üzleti siker egyik sarokköve. Fejlesszük ki a képességet a jobb megoldások megtalálásához, hogy a cégünket produktívabbá tehessük. Ezen képesség jó felhasználásával időhöz és enegiához jutunk, melyekkel további problémás helyzeteket változtathatunk lehetőségekké. A termelőképesség javítását megtehetjük  technológiák bevezetése, kiszervezés vagy folyamat-fejlesztés útján.

7. Kiegyensúlyozott életvitel: Az üzlet gyakran felemészti a tulajdonos idejét és energiáinak nagyrészét. Ne hagyjuk, hogy a cégünk irányítsa az életünket. A siker megkívánja, hogy egyensúlyban tartsuk az üzleti és magánéletünket. Válasszuk külön az üzletre és az egyéb dolgainkra szánt időt, és ezt tervezzük meg minden hét elején. (Az egyszemélyi vezetés a cégnek és a cégvezetőnek egyaránt rosszat tesz.)

A szakértő azt javasolja, hogy egyszerre egy új szokásra fókuszálva, lépésről lépésre haladjon az ember, amíg annak mestere nem lesz, majd lépjen tovább a következőre. Minden hónapban egy szokás felvétele által kicsit több mint fél éven belül óriási változásra számíthat!

hirdetés

Véleményvezér

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.
Sorozatos meglepetések a boltokban

Sorozatos meglepetések a boltokban

A boltok többségében áttértek a napi árazásra, szinte kiszámíthatatlan milyen meglepetések érhetik a vásárlókat.
A jövő üzlete a nővérimport

A jövő üzlete a nővérimport

Az életkor folyamatos emelkedése egyre nagyobb terheket ró az egészségügyre a világon mindenütt.
Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo