hirdetés

Kiállt a Huawei mellett egyik nagy versenytársa

Korlátozza a szabad versenyt és kereskedelmet, végső soron pedig hátrányos hatással van az egész gazdaság versenyképességére is a Huawei kizárása az 5G mobil hálózati fejlesztésekből Svédországban az Ericsson vezérigazgatója szerint.
hirdetés

Borje Ekholm, a svéd Ericsson mobil távközlési berendezésgyártó konszern, a távközlési ágazatban a Huawei egyik legnagyobb konkurensének vezérigazgatója a brit Financial Times lapnak adott interjúban leszögezte, hogy fontosnak tartja a verseny és a kereskedelem szabadságának megőrzését.

Azok közé tartozom, akik hisznek benne, hogy a szabad verseny hosszú távon jobb vállalattá tesz bennünket. Rövid távon kellemetlen tud lenni ugyan, hosszabb távon azonban innovációra ösztönöz és így jobb termékekkel tudunk ügyfeleink rendelkezésére állni
- fogalmazott.

Ekholm a lapnak adott interjúban annak a véleményének adott hangot, hogy a tiltó döntés miatt késedelmet fog szenvedni az 5G hálózati infrastruktúra kiépítése Európában, holott a politikának éppen hogy a lehető leggyorsabb fejlesztést kellene szorgalmaznia.

Nézzük csak meg mi is történt a 4G hálózatok fejlesztésekor. Miközben Európában még azon ment a vita, hogy mi lenne a legjobb megoldás, Amerikában és Kínában amilyen gyorsan csak tudták kiépítették a 4G hálózatot. A mobil készülékek alkalmazás-ökoszisztémájának fejlesztése így ott vett lendületet és mára amerikai és kínai cégek uralják a piacot
- fejtette ki.
Az 5G esetében ugyanez a helyzet. A hálózat kiépítésének a halogatása gazdasági kockázatot jelent. Európa ismét a lemaradást kockáztatja
- tette hozzá.

Korábban a Huaweit nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kizárták az 5G hálózati fejlesztésből Svédországban. Egy bíróság azonban ennek a döntésnek egyes elemeit felfüggesztette. A svéd PTS távközlési felügyelet ezt követően viszont leállította az 5G hálózati frekvencia aukciót. A Huawei cáfolta, hogy berendezései biztonsági kockázatot jelentenének. A kínai külügyminisztérium pedig jelezte, hogy Svédországnak felül kell vizsgálnia a Huawei és a ZTE vállalatokat kizáró döntését, ha el kívánja kerülni svéd vállalatok hasonló kezelését Kínában.

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo